• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Science, Vine and Wine in Modern France

    Science, Vine and Wine in Modern France by Paul, Harry W.;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 47.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        22 454 Ft (21 385 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 491 Ft off)
      • Kedvezményes ár 17 963 Ft (17 108 Ft + 5% áfa)
      • A kedvezmény érvényes eddig: 2025. december 31.

    22 454 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: Várható beérkezés: 2026. január vége.
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Rövid leírás:

    Examines viticulture and oenology, and the civilization of wine in modern France.

    Több

    Hosszú leírás:

    Science, Vine and Wine in Modern France examines the role of science in the civilization of wine in modern France. Viticulture, the science of the vine itself, and oenology, the science of winemaking, are its subjects. Together they can boast of at least two major triumphs: the creation of the post-phylloxera vines that repopulated late-nineteenth-century vineyards devastated by the disease; and the understanding of the complex structure of wine that eventually resulted in the development of the widespread wine models of Bordeaux, Burgundy, and Champagne. This is the first analysis of the scientific battle over the best way to save the French vineyards and the first account of the growth of oenological science in France since Chaptal and Pasteur.

    'This book will doubtless interest all wine connoisseurs and entertain scientists. It is, moreover, extremely useful in turning the attention of historians towards a neglected science, one whose hybrid status between science and technology, and between cognition and commerce, is fascinating.' Bernadette Bensaude-Vincent, Nature

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Preface; Part I. Reinventing the Vine for Quality Wine Production: 1. Death and Resurrection in the Phylloxeric Vineyard; 2. Scientific Programs for the Spread of the Grafted Vine; 3. Direct Production Hybrids: Quality Wines?; 4. The Fall of the Hybrid Empire and the Victory of Vitis vinifera; Part II. Laying the Foundations of Oenology: 5. Jean-Antoine Chaptal; 6. Louis Pasteur; Part III. Oenology in Champagne, Burgundy, and Languedoc: 7. Champagne: the Science of Bubbles; 8. Burgundy: The Limits of Empirical Science; 9. Languedoc-Roussillon: innovations in tradition; Part IV. Oenology in Bordeaux: 10. The pastorian oenology of Ulysse Gayon; 11. The Ionic Gospel of the New Oenology; 12. The Production of Oenologists; Conclusion: Mopping-up Operations or Contemporary Oenology as Normal Science; Notes; Bibliography; Index.

    Több