Safe Food
Bacteria, Biotechnology, and Bioterrorism
Sorozatcím: California Studies in Food and Culture;
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 71.00
-
33 920 Ft (32 305 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 3 392 Ft off)
- Kedvezményes ár 30 528 Ft (29 075 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
33 920 Ft
Beszerezhetőség
A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető. Érdemes újra keresni a címmel, hátha van újabb kiadás.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó University of California Press
- Megjelenés dátuma 2003. április 15.
- ISBN 9780520232921
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem366 oldal
- Méret 234x158x25 mm
- Súly 708 g
- Nyelv angol 0
Kategóriák
Hosszú leírás:
Food safety is a matter of intense public concern, and for good reason. Millions of annual cases of food "poisonings" raise alarm not only about the food served in restaurants and fast-food outlets but also about foods bought in supermarkets. The introduction of genetically modified foods--immediately dubbed "Frankenfoods"--only adds to the general sense of unease. Finally, the events of September 11, 2001, heightened fears by exposing the vulnerability of food and water supplies to attacks by bioterrorists. How concerned should we be about such problems? Who is responsible for preventing them? Who benefits from ignoring them? Who decides?
Marion Nestle, author of the critically acclaimed Food Politics, argues that ensuring safe food involves more than washing hands or cooking food to higher temperatures. It involves politics. When it comes to food safety, billions of dollars are at stake, and industry, government, and consumers collide over issues of values, economics, and political power--and not always in the public interest. Although the debates may appear to be about science, Nestle maintains that they really are about control: Who decides when a food is safe?
She demonstrates how powerful food industries oppose safety regulations, deny accountability, and blame consumers when something goes wrong, and how century-old laws for ensuring food safety no longer protect our food supply. Accessible, informed, and even-handed, Safe Food is for anyone who cares how food is produced and wants to know more about the real issues underlying today's headlines.
Tartalomjegyzék:
Introduction: Food Safety is Political
PART ONE: RESISTING FOOD SAFETY
1. The Politics of Foodborne Illness: Issues and Origins
2. Resisting Meat and Poultry Regulation. 1974-1994
3. Attempting to Control Food Pathogens, 1994-2002
4. Achieveing Safe Food: Alternatives
PART TWO: SAFETY AS A SURROGATE: THE IRONIC POLITICS OF FOOD BIOTECHNOLOGY
5. Peddling Dreams: Promises versus Reality
6. Risks and Benefits: Who Decides?
7. The Politics of Government Oversight
8. The Politics of Consumer Concern: Distrust, Dread, and Outrage
Conclusion: The Future of Food Safety: Public versus Bioterrorism
Appendix: The Science of Plant Biotechnology
Safe Food: Bacteria, Biotechnology, and Bioterrorism
33 920 Ft
30 528 Ft