• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • New Orleans: A Food Biography

    New Orleans by Williams, Elizabeth M.;

    A Food Biography

    Sorozatcím: Big City Food Biographies;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 19.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        9 550 Ft (9 095 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 1 910 Ft off)
      • Kedvezményes ár 7 640 Ft (7 276 Ft + 5% áfa)

    9 550 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Hosszú leírás:

    Beignets, Po' Boys, gumbo, jambalaya, Antoine's. New Orleans' celebrated status derives in large measure from its incredibly rich food culture, based mainly on Creole and Cajun traditions. At last, this world-class destination has its own food biography. Elizabeth M. Williams, a New Orleans native and founder of the Southern Food and Beverage Museum there, takes readers through the history of the city, showing how the natural environment and people have shaped the cooking we all love. The narrative starts by describing the indigenous population and material resources, then reveals the contributions of the immigrant populations, delves into markets and local food companies, and finally discusses famous restaurants, drinking culture, cooking at home and cookbooks, and signature foods dishes. This must-have book will inform and delight food aficionados and fans of the Big Easy itself.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    "

    Series Foreword, by Ken Albala
    Preface
    Timeline

    1. Introduction: A Real Cuisine
    2. The Material Resources
    3. The First Inhabitants and Their Foodways
    4. The Old World in the New
    5. Immigrants: Their Neighborhoods and Contributions
    6. Markets, Retailing, and ""Making Groceries""
    7. Restaurants
    8. Drinking in New Orleans
    9. Cooking at Home and Cookbooks
    10. Signature Foods and Dishes

    Bibliography
    Index
    About the Author

    "

    Több