• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Food Geographies: Social, Political, and Ecological Connections

    Food Geographies by Joassart-Marcelli, Pascale;

    Social, Political, and Ecological Connections

    Sorozatcím: Exploring Geography;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 40.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        19 110 Ft (18 200 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 3 822 Ft off)
      • Kedvezményes ár 15 288 Ft (14 560 Ft + 5% áfa)
      • A kedvezmény érvényes eddig: 2025. december 31.

    19 110 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Hosszú leírás:

    What is the significance of food in our everyday lives? Food Geographies addresses this broad question by examining the social, political, and ecological connections that food weaves between people and places across the world and revealing the centrality of food in the human experience. This interdisciplinary and systemic perspective provides readers with key concepts, analytical tools, and critical skills to better understand and address the many issues facing the contemporary food system, including food insecurity, environmental degradation, climate change, labor exploitation, social inequality, power imbalance in decision making, and threats to health and well-being. It takes readers to places including modern plantations in Peru, collective farms in Tanzania, food halls in France, home kitchens in Japan, community gardens in Brazil, pubs in England, and animal feeding operations in America. By raising important questions about the current system, readers will explore ways to enact meaningful change to build better future food geographies by producing, consuming, and engaging with food differently.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    List of Textboxes, Figures, and Tables
    Preface
    Introduction
    1Food Geographies
    Part 1: Political and Economic Geographies of Food
    2Agriculture and Farming
    3Global Food Regimes
    4Labor Geographies of Food
    5Food Connections and Commodity Chains
    6Global Food Crises: Hunger and Malnutrition
    Part 2: Environmental Geographies of Food
    7Food's Ecological Pillars: Land, Water, and Biodiversity
    8Food and Climate Change
    9Seafood
    Part 3: Social and Cultural Geographies of Food
    10Food, Identity, and Difference
    11Food in the City
    12Food, Kitchens, and Gender
    13Food, Bodies, Health, and Nutrition
    14New Food Geographies
    Reference

    Több