• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Delicious Words: East Asian Food Words in English

    Delicious Words by Kiaer, Jieun;

    East Asian Food Words in English

    Sorozatcím: Routledge Studies in East Asian Translation;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 51.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        24 838 Ft (23 655 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 968 Ft off)
      • Kedvezményes ár 19 870 Ft (18 924 Ft + 5% áfa)

    24 838 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Rövid leírás:

    As societies across the globe are becoming increasingly interwoven, so too is the world of food. This book examines the lives of such words in today’s discourse on eating and drinking, focusing on foreign influences on culinary terms in English, and how words are born and evolve in a transcultural environment.

    Több

    Hosszú leírás:

    As societies across the globe are becoming increasingly interwoven at an unprecedented speed and across an impressive scope, so too is the world of food, allowing the English language to develop an ever-widening culinary vocabulary. This book examines the lives of such words in today’s discourse on eating and drinking, focusing on foreign - particularly East Asian - influences on culinary terms in English, and how words are born and evolve in a modern transcultural environment. Through the lens of culinary words, this book demonstrates that foreign-origin and hybrid words, previously considered marginal, have become a main source of new imports into our daily lexicon.


    With case studies from Japan to Mongolia, Hong Kong to Korea, China to Vietnam, and beyond, this book examines how more and more words are becoming borderless and forming their own new global identities. By showcasing some lesser-known regional cuisines, alongside staple dishes that many of us already know and love, this book offers a wide range of examples in order to illustrate the metamorphosis of the manner in which we engage with food words.


    This book will be of interest to general readers, as well as those who are engaged in East Asian studies, English linguistics, intercultural communication studies, translation studies, and lexicography.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Table of Contents



    List of figures


    List of tables


    Preface


    Acknowledgements


    Introduction


    Chapter 1. Food words as translingual words


    Chapter 2. Early encounters: first-generation food words


    Chapter 3. Fusion, localisation, and hybridity: second-generation food words 


    Chapter 4. Globalisation and social media: the global food words


    Chapter 5. New words as cultural capital



    Bibliography


    Index

    Több