• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Critical Approaches to Superfoods

    Critical Approaches to Superfoods by McDonell, Emma; Wilk, Richard;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 95.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        45 386 Ft (43 225 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 9 077 Ft off)
      • Kedvezményes ár 36 309 Ft (34 580 Ft + 5% áfa)

    45 386 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Bloomsbury Publishing (UK)
    • Megjelenés dátuma 2020. december 10.
    • Kötetek száma Hardback

    • ISBN 9781350123878
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem232 oldal
    • Méret 234x156 mm
    • Súly 503 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 22 bw illus
    • 111

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    Are superfoods just a marketing device, another label meant to attract the eye? Or do superfoods tell us a deeper story about how food and health relate in a global marketplace full of anonymous commodities?

    In the past decade, superfoods have taken US and European grocery stores by storm. Novel commodities like quinoa and moringa, along with familiar products such as almonds and raw milk, are now called superfoods, promising to promote health and increase our energy. While consumers may find the magic of superfoods attractive, the international development sector now envisions superfoods acting as cures to political and economic problems like poverty and malnutrition.

    Critical Approaches to Superfoods examines the politics and culture of superfoods. It demonstrates how studying superfoods can reveal shifting concepts of nutritional authority, the complexities of intellectual property and bioprospecting, the role marketing agencies play in the agro-industrial complex, and more. The multidisciplinary contributors draw their examples from settings as diverse as South India, Peru, and California to engage with foodstuffs that include quinoa, almonds, fish meal, Rooibos Tea, kale and aï¿1⁄2aï¿1⁄2.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    "

    List of Figures
    List of contributors
    Acknowledgements


    1.Introduction. Tracking Superfoods
    Emma McDonell and Richard Wilk

    Part I. Making foods super

    2.From Seasonal Specialty to Superfood: Almonds, Overproduction, and the Semiotics of The Spatial Fix
    Emily Reisman

    3.""The New Pomegranate"": Rooibos Magic, Traditional Knowledge, and the Politics and Possibilities of Superfoods
    Sarah Ives

    4.Extractionist logics: the missing link between functional foods and superfoods
    Christy Spackman

    Part III. Working miracles

    5.""A Really Good Story Behind It"": Moringa Bars and Venture Capital Funding
    Julie Guthman

    6.The Miracle Crop as a Boundary Object: Quinoa's Rise as a ""Neglected and Under-Utilized Species""
    Emma McDonell

    7.What Makes Food Super? The Post-Eugenic Promises of Fish Flour and Other Super Powders
    Hannah LeBlanc

    Part III. Superfood trajectories

    8.From Superfood to Staple? Tracing the Complex Commoditization of Kale
    Marvin Joseph F. Montefrio and Anacorita O. Abasolo

    9.The Global Acaiï¿1⁄2: A Chronicle of Possibilities and Predicaments of an Amazonian Superfood
    Eduardo S. Brondizio

    10.Amaranth's ""Rediscovery"" In Mexico: A Path Towards Decolonization of Food?
    Florence Bï¿1⁄2trisey and Valï¿1⁄2rie Boisvert

    Index

    "

    Több