• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • A Taste of Barcelona: The History of Catalan Cooking and Eating

    A Taste of Barcelona by Song, H. Rosi; Riera, Anna;

    The History of Catalan Cooking and Eating

    Sorozatcím: Big City Food Biographies;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 37.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        17 676 Ft (16 835 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 3 535 Ft off)
      • Kedvezményes ár 14 141 Ft (13 468 Ft + 5% áfa)

    17 676 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Hosszú leírás:

    Widely associated with avant-garde gastronomy and lavish food markets, Barcelona has become a top destination for gourmands and chefs around the world, especially after the spectacular rise of chef Ferran Adriï¿1⁄2 of the famed elBulli, soon to be reborn as elBulli1846. Barcelona is a city that attracts millions of visitors in search of art and culinary experiences while cookery apprentices from around the world arrive looking to perfect their skills and expand their gastronomic horizon. The city offers an unequaled combination of restaurants, chefs, restauranteurs, media and local government initiatives to help those who arrive seeking an extraordinary culinary experience. But how has the city established itself as a global culinary referent while becoming synonymous with cutting-edge cuisine?



    This book narrates Barcelona's urban and culinary development from the Middle Ages to the present, tracing the origins and the growth of the culinary prestige of this part of Catalonia. Barcelona has been a cosmopolitan center since the 1700s because of its location and busy port. The city has always been well supplied with food, and its residents built a strong culinary tradition enlivened by its contact with other cuisines and novel products afforded by its geographic location and the people who migrated to the area. With literature, painting, music and architecture, cooking has been a crucial activity in creating and maintaining a Catalan identity. Past, present and future visitors of the city will find a fascinating history of the unforgettable culinary importance of one of the most popular cities of Spain.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Big City Food Biographies-Series Foreword

    Acknowledgments

    Introduction

    Chapter 1 At the Top of the Gastronomic World: Nature,

    Science, Foam

    Chapter 2 Medieval Cooking in Catalonia

    Chapter 3 Cooking Up a Nation

    Chapter 4 The Greatest Fresh Markets in the World

    Chapter 5 Detecting Catalan Cuisine: Following the Trail

    of Pepe Carvalho

    Chapter 6 Traditional Catalan Dishes Today

    Notes

    Bibliography

    Index

    Több