• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Risk on the Table: Food Production, Health, and the Environment

    Risk on the Table by Creager, Angela N. H.; Gaudillière, Jean-Paul;

    Food Production, Health, and the Environment

    Sorozatcím: Environment in History: International Perspectives; 21;

      • Kiadói listaár GBP 31.95
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        15 264 Ft (14 537 Ft + 5% áfa)

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó Berghahn Books
    • Megjelenés dátuma 2024. november 1.
    • Kötetek száma Print PDF

    • ISBN 9781805397366
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem366 oldal
    • Méret 229x152 mm
    • Nyelv angol
    • 608

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    Over the last century, the industrialization of agriculture and processing technologies have made food abundant and relatively inexpensive for much of the world’s population. Simultaneously, pesticides, nitrates, and other technological innovations intended to improve the food supply’s productivity and safety have generated new, often poorly understood risks for consumers and the environment. From the proliferation of synthetic additives to the threat posed by antibiotic-resistant bacteria, the chapters in Risk on the Table zero in on key historical cases in North America and Europe that illuminate the history of food safety, highlighting the powerful tensions that exists among scientific understandings of risk, policymakers’ decisions, and cultural notions of “pure” food.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    "

    List of Figures and Tables
    Acknowledgements
    List of Abbreviations

    Introduction
    Angela N. H. Creager & Jean-Paul Gaudillière

    Part I: Objectifying Dangers

    Chapter 1. Salad Days: The Science and Medicine of Bad Greens, 1870–2000
    Anne Hardy

    Chapter 2. Radioactive Diet: Food, Metabolism, and the Environment, c. 1960
    Soraya de Chadarevian

    Chapter 3. Poison and Cancer: The Politics of Food Carcinogens in 1950s West Germany
    Heiko Stoff

    Chapter 4. “EAT. DIE.” The Domestication of Carcinogens in the 1980s
    Angela N. H. Creager

    Chapter 5. Risk on the Negotiating Table: Malnutrition, Mold Toxicity, and Postcolonial Development
    Lucas M. Mueller

    Chapter 6. Contaminated Foods, Global Environmental Health, and the Political Recalcitrance of a Pollution Problem: The Case of PCBs from 1966 to the Present Day
    Aurélien Féron

    Part II: Ordering Risks

    Chapter 7. Trace Amounts at Industrial Scale: Arsenicals and Medicated Feed in the Production of the “Western Diet”
    Hannah Landecker

    Chapter 8. Between Bacteriology and Toxicology: Agricultural Antibiotics and US Risk Regulation (1948–77)
    Claas Kirchhelle

    Chapter 9. Conflicts of Interest, Ignorance, and Hegemony in the Diethylstilboestral US Food Crisis
    Jean-Paul Gaudillière

    Chapter 10. Defining Food Additives: Origins and Shortfalls of the US Regulatory Framework
    Maricel V. Maffini and Sarah Vogel

    Chapter 11. The Rise (and Fall) of the Food-Drug Line: Classification, Gatekeepers, and Spatial Mediation in Regulating US Food and Health Markets
    Xaq Frohlich

    Afterword
    Deborah Fitzgerald

    Index

    "

    Több
    Mostanában megtekintett
    previous
    Risk on the Table: Food Production, Health, and the Environment

    Risk on the Table: Food Production, Health, and the Environment

    Creager, Angela N. H.; Gaudillière, Jean-Paul

    15 264 Ft

    20% %kedvezmény
    Risk on the Table: Food Production, Health, and the Environment

    How Chinese Learn Mathematics: Perspectives From Insiders

    Fan, Lianghuo; Wong, Ngai-ying; Cai, Jinfa;(ed.)

    26 754 Ft

    21 403 Ft

    Risk on the Table: Food Production, Health, and the Environment

    The Multiple Dimensions of Institutional Complexity in International Business Research

    Verbeke, Alain; Van Tulder, Rob; Rose, Elizabeth L;(ed.)

    47 770 Ft

    20% %kedvezmény
    Risk on the Table: Food Production, Health, and the Environment

    Forgetting: Explaining Memory Failure

    Eysenck, Michael W; Groome, David; (ed.)

    20 060 Ft

    16 048 Ft

    next