The Modern Art Cookbook
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 25.00
-
11 943 Ft (11 375 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 1 194 Ft off)
- Kedvezményes ár 10 749 Ft (10 238 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
11 943 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Reaktion Books
- Megjelenés dátuma 2013. október 1.
- ISBN 9781780231747
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem288 oldal
- Méret 231x182x26 mm
- Súly 892 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 11 black&white illus., 100 colour illus. 0
Kategóriák
Rövid leírás:
Matisse, Picasso, Hockney – they may not have been from the same period, but they all painted still lifes of food. And they are not alone. Andy Warhol painted soup cans, Claes Oldenburg sculpted an ice cream cone on the top of a building in Cologne, Jack Kerouac's Sal ate apple pie across the country, and Truman Capote served chicken hash at the Black and White Ball. Food has always played a role in art, but how well and what did the artists themselves eat? Exploring a panoply of artworks of food, cooking, and eating from Europe and the Americas, "The Modern Art Cookbook" opens a window into the lives of artists, writers, and poets in the kitchen and the studio throughout the twentieth century and beyond.
From the early moderns to the impressionists; from symbolists to cubists and surrealists; from the Beats to the abstractionists of the New York School, Mary Ann Caws surveys how artists and writers have eaten, cooked, and depicted food. She examines the parallels between the art of cuisine and the visual arts and literature, using artworks, diaries, novels, letters, and poems to illuminate the significance of particular ingredients and dishes in the lives of the world's greatest artists. In between, she supplies numerous recipes from these artists – including Ezra Pound's poetic eggs, Cezanne's baked tomatoes, and Monet's madeleines – alongside one hundred color illustrations and thought-provoking selections from both poetry and prose. A joyous and illuminating guide to the art of food, "The Modern Art Cookbook" is a feast for the mind as well as the palate.
Hosszú leírás:
"A masterful blend of scholarship, detective work and recipes by modern masters. This is a gem: wonderful to read and exciting in its prospect of cooking delicious meals created and eaten by great artists" – Frederic Tuten, author of "Tintin in the New World" and "Van Gogh's Bad Cafe"
"Who wouldn't want to taste Allen Ginsberg's borscht, Frida Kahlo's red snapper, or Cezanne's baked tomatoes? Mary Ann Caws – a phenomenal writer, critic, translator, and curator of cultivated pleasures – has assembled an intoxicating melange of reminiscences, art works, poems, and recipes. This savory compendium offers imaginative satisfactions of the highest order. I can't wait to bake David Hockney's strawberry cake!" – Wayne Koestenbaum