
The Beef Taboo in China – Agriculture, Ethics, Sacrifice
Agriculture, Ethics, Sacrifice
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 20.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 1 036 Ft off)
- Kedvezményes ár 9 322 Ft (8 879 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
10 358 Ft
Beszerezhetőség
Még nem jelent meg, de rendelhető. A megjelenéstől számított néhány héten belül megérkezik.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó MP–HAW University of Hawai′i
- Megjelenés dátuma 2025. szeptember 12.
- ISBN 9798880700226
- Kötéstípus Puhakötés
- Lásd még 9780824898472
- Terjedelem384 oldal
- Méret 229x152x15 mm
- Súly 666 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 3 b&w illustrations 700
Kategóriák
Rövid leírás:
Explains how and why, around the turn of the second millennium, the Chinese determined that cattle should not be slaughtered or eaten
TöbbHosszú leírás:
The Beef Taboo in China explains how and why, around the turn of the second millennium, the Chinese determined that cattle should not be slaughtered or eaten. This taboo remained prevalent until the beginning of the twentieth century and is still observed by some today. Goossaert situates this prohibition within evolving Chinese attitudes toward animals and meat and juxtaposes the taboo with vegetarianism and other forms of meat ethics. He argues that the emergence of this specific practice must be understood in several contexts, notably a new agricultural economy and ecology in early modern times that protected plow cattle and marginalized pastures; a sacrificial reform that eliminated beef as the standard offering to gods and spirits; and the development of Daoist rituals, cults, and moral theology that tabooed beef and made this observance a linchpin of Chinese civilization.
Több