• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • The Beef Taboo in China: Agriculture, Ethics, Sacrifice

    The Beef Taboo in China by Goossaert, Vincent; Ambros, Barbara R.;

    Agriculture, Ethics, Sacrifice

      • 10% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 55.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        27 142 Ft (25 850 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 10% (cc. 2 714 Ft off)
      • Kedvezményes ár 24 428 Ft (23 265 Ft + 5% áfa)

    27 142 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Még nem jelent meg, de rendelhető. A megjelenéstől számított néhány héten belül megérkezik.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó University of Hawai'i Press
    • Megjelenés dátuma 2025. február 28.

    • ISBN 9780824898472
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem277 oldal
    • Méret 229x152 mm
    • Súly 666 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 3 b&w illustrations
    • 649

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    Explains how and why, around the turn of the second millennium, the Chinese determined that cattle should not be slaughtered or eaten

    Több

    Hosszú leírás:

    The Beef Taboo in China explains how and why, around the turn of the second millennium, the Chinese determined that cattle should not be slaughtered or eaten. This taboo remained prevalent until the beginning of the twentieth century and is still observed by some today. Goossaert situates this prohibition within evolving Chinese attitudes toward animals and meat and juxtaposes the taboo with vegetarianism and other forms of meat ethics. He argues that the emergence of this specific practice must be understood in several contexts, notably a new agricultural economy and ecology in early modern times that protected plow cattle and marginalized pastures; a sacrificial reform that eliminated beef as the standard offering to gods and spirits; and the development of Daoist rituals, cults, and moral theology that tabooed beef and made this observance a linchpin of Chinese civilization.

    Több