Tastes and Temptations
Food and Art in Renaissance Italy
Sorozatcím: California Studies in Food and Culture;
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 71.00
-
33 920 Ft (32 305 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 3 392 Ft off)
- Kedvezményes ár 30 528 Ft (29 075 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
33 920 Ft
Beszerezhetőség
A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető. Érdemes újra keresni a címmel, hátha van újabb kiadás.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó University of California Press
- Megjelenés dátuma 2009. október 2.
- ISBN 9780520259041
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem280 oldal
- Méret 209x165x25 mm
- Súly 538 g
- Nyelv angol 0
Kategóriák
Hosszú leírás:
Fruits and vegetables as erotic metaphors in still life paintings, the Florentine Baptistry replicated in sausage and cheese by Andrea del Sarto, a recipe for fish molded in the shape of a goat, the discovery of an Ovidian scene at the bottom of a soup bowl. A feast for the mind and eye, this beautifully illustrated, compellingly readable book is a rich exploration of the little examined interplay between art and cuisine during the Italian Renaissance. Exploring a dazzling array of art works, and drawing from period recipes and menus, John Varriano considers the many, often surprising, ways that cooks and artists converged and drew from each other's worlds. Among other topics, he considers the significance of culinary images in Renaissance art; traces parallels in the use of ingredients such as eggs and oil in kitchens and in studios; examines centerpieces by artists that were made of food; looks at the emergence of the celebrity cook and celebrity painter; and much more. Woven throughout with the flavors and colors of the era, this book of Renaissance temptations expands our understanding of the traditional boundaries of creative expression.
"Delightful . . . . Banquet of a book."--Caa Reviews
Tartalomjegyzék:
Acknowledgments
Introduction
Parallels in Food and Art
1. Artists and Cooks
2. Regional Tastes
Images of Food in Art
3. Significant Still Lifes
4. Sacred Suppers
5. Erotic Appetites
Food in the Studio, Art at the Table
6. Eggs, Butter, Lard, and Oil
7. Eating and Erudition
8. Edible Art
Postscript
Notes
Bibliography
List of Illustrations and Credits
Index
Tastes and Temptations: Food and Art in Renaissance Italy
33 920 Ft
30 528 Ft