Encarnación's Kitchen
Mexican Recipes from Nineteenth-Century California, Selections from Encarnación Pinedo's El cocinero espanol
Sorozatcím: California Studies in Food and Culture;
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 71.00
-
33 920 Ft (32 305 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 3 392 Ft off)
- Kedvezményes ár 30 528 Ft (29 075 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
33 920 Ft
Beszerezhetőség
A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető. Érdemes újra keresni a címmel, hátha van újabb kiadás.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó University of California Press
- Megjelenés dátuma 2003. november 4.
- ISBN 9780520236516
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem222 oldal
- Méret 219x158x19 mm
- Súly 453 g
- Nyelv angol 0
Kategóriák
Hosszú leírás:
In 1991 Ruth Reichl, then a Los Angeles Times food writer, observed that much of the style now identified with California cuisine, and with nouvelle cuisine du Mexique, was practiced by Encarnación Pinedo a century earlier. A landmark of American cuisine first published in 1898 as El cocinero español (The Spanish Cook), Encarnación's Kitchen is the first cookbook written by a Hispanic in the United States, as well as the first recording of Californio food--Mexican cuisine prepared by the Spanish-speaking peoples born in California. Pinedo's cookbook offers a fascinating look into the kitchens of a long-ago culture that continues to exert its influence today.
Of some three hundred of Pinedo's recipes included here--a mixture of Basque, Spanish, and Mexican--many are variations on traditional dishes, such as chilaquiles, chiles rellenos, and salsa (for which the cook provides fifteen versions). Whether describing how to prepare cod or ham and eggs (a typical Anglo dish labeled "huevos hipócritas"), Pinedo was imparting invaluable lessons in culinary history and Latino culture along with her piquant directions. In addition to his lively, clear translation, Dan Strehl offers a remarkable view of Pinedo's family history and of the material and literary culture of early California cooking. Prize-winning journalist Victor Valle puts Pinedo's work into the context of Hispanic women's testimonios of the nineteenth century, explaining how the book is a deliberate act of cultural transmission from a traditionally voiceless group.
Tartalomjegyzék:
Acknowledgments
A Curse of Tea and Potatoes: The Life and Recipes of Encarnación Pinedo
In Encarnación's Kitchen
El cocinero español--The Spanish Cook
A Note on the Text
Dedication
Introduction: The Art of Cooking
Recetas--Recipes
Sopas, Pan, Huevos--Soups, Breads, Eggs
Pescado--Fish
Aves--Poultry
Carne--Meat
Verduras y Maíz--Vegetable and Corn Dishes
Rellenos--Stuffings
Salsas--Sauces
Dulces--Desserts and Sweets
Ingredients and Procedures
Bibliography
Index
Die Satiren und Briefe des Horaz / Sermones et epistulae
33 159 Ft
31 501 Ft
Encarnación's Kitchen: Mexican Recipes from Nineteenth-Century California, Selections from Encarnación Pinedo's El cocinero espanol
33 920 Ft
30 528 Ft
Salomon Geßner 1889
57 235 Ft