• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Encarnación's Kitchen: Mexican Recipes from Nineteenth-Century California, Selections from Encarnación Pinedo's El cocinero espanol

    Encarnación's Kitchen by Pinedo, Encarnación; Valle, Victor; Strehl, Dan;

    Mexican Recipes from Nineteenth-Century California, Selections from Encarnación Pinedo's El cocinero espanol

    Sorozatcím: California Studies in Food and Culture;

      • 10% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 71.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        33 920 Ft (32 305 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 10% (cc. 3 392 Ft off)
      • Kedvezményes ár 30 528 Ft (29 075 Ft + 5% áfa)

    33 920 Ft

    Beszerezhetőség

    A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető. Érdemes újra keresni a címmel, hátha van újabb kiadás.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó University of California Press
    • Megjelenés dátuma 2003. november 4.

    • ISBN 9780520236516
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem222 oldal
    • Méret 219x158x19 mm
    • Súly 453 g
    • Nyelv angol
    • 0

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    In 1991 Ruth Reichl, then a Los Angeles Times food writer, observed that much of the style now identified with California cuisine, and with nouvelle cuisine du Mexique, was practiced by Encarnación Pinedo a century earlier. A landmark of American cuisine first published in 1898 as El cocinero español (The Spanish Cook), Encarnación's Kitchen is the first cookbook written by a Hispanic in the United States, as well as the first recording of Californio food--Mexican cuisine prepared by the Spanish-speaking peoples born in California. Pinedo's cookbook offers a fascinating look into the kitchens of a long-ago culture that continues to exert its influence today.
    Of some three hundred of Pinedo's recipes included here--a mixture of Basque, Spanish, and Mexican--many are variations on traditional dishes, such as chilaquiles, chiles rellenos, and salsa (for which the cook provides fifteen versions). Whether describing how to prepare cod or ham and eggs (a typical Anglo dish labeled "huevos hipócritas"), Pinedo was imparting invaluable lessons in culinary history and Latino culture along with her piquant directions. In addition to his lively, clear translation, Dan Strehl offers a remarkable view of Pinedo's family history and of the material and literary culture of early California cooking. Prize-winning journalist Victor Valle puts Pinedo's work into the context of Hispanic women's testimonios of the nineteenth century, explaining how the book is a deliberate act of cultural transmission from a traditionally voiceless group.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Acknowledgments
    A Curse of Tea and Potatoes: The Life and Recipes of Encarnación Pinedo
    In Encarnación's Kitchen
    El cocinero español--The Spanish Cook
    A Note on the Text
    Dedication
    Introduction: The Art of Cooking

    Recetas--Recipes
    Sopas, Pan, Huevos--Soups, Breads, Eggs
    Pescado--Fish
    Aves--Poultry
    Carne--Meat
    Verduras y Maíz--Vegetable and Corn Dishes
    Rellenos--Stuffings
    Salsas--Sauces
    Dulces--Desserts and Sweets

    Ingredients and Procedures
    Bibliography
    Index

    Több