-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 39.99
-
19 105 Ft (18 195 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 3 821 Ft off)
- Kedvezményes ár 15 284 Ft (14 556 Ft + 5% áfa)
- A kedvezmény érvényes eddig: 2025. december 31.
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
19 105 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: Várható beérkezés: 2026. január vége.
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó Routledge
- Megjelenés dátuma 2024. február 26.
- ISBN 9781032596310
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem154 oldal
- Méret 234x156 mm
- Súly 280 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 1 Tables, black & white 532
Kategóriák
Rövid leírás:
This book presents a fascinating exploration of eating experiences within US national parks, explaining how, on what, and why people eat in national parks and how this has changed over the last century.
TöbbHosszú leírás:
This book presents a fascinating exploration of eating experiences within US national parks, explaining how, on what, and why people eat in national parks and how this has changed over the last century.
National parks are enjoying unprecedented popularity, and they are especially popular sites for the expression of cosmopolitanism, an ideological outlook descended from the Romantics on whose vision the parks were originally founded. The book explores the constructed foodscape within US national parks, situating the romantic consumption ethos within the context of sociological work on distinction, culinary tourism, and culinary capital. It analyzes and problematizes elements of cosmopolitan taste and desire, examining food tourism in wilderness spaces that satisfies cosmopolitan hunger for authenticity and a certain type of self-making. Weaving together strands of research that have not been previously integrated, the book gleans meaning from concessions menus and park restaurant web pages and employs audience analysis to take stock of park restaurant visitors? contributions to restaurant review websites, as well as to understand how they represent their park eating experiences on social media. The book examines how satisfying cosmopolitan tastes in the parks creates profit for corporate concessioners, but also may produce bioregionalist successes and a recentering of Indigenous foodways. It concludes by exploring inroads to a better food experience in the parks, involving food products and processes that are regionally/locally specific, where tourists witness and participate in food production and enjoy commensality, but that are also non-extractive and show care for the environment and the people who inhabit it.
This book will be of great interest to students and scholars of food studies, tourism and hospitality, sociology of culture, parks and recreation, American studies, and environmental studies. The book will also be of interest to parks and recreation decision makers, sustainable tourism leaders, and hospitality managers.
"A fascinating exploration of food in American national parks, and why menu options are so lackluster. Far more than a study of corporate concessions, LeBesco?s
TöbbTartalomjegyzék:
Introduction
Chapter 1: Tourism and Taste: From Romanticism to Cosmopolitanism
Chapter 2: Industrial Food in the Wilderness: Dining and Democracy
Chapter 3: Indigeneity and Eating in US National Parks
Chapter 4: Swallowing Tensions: Exploring the Contemporary Foodscape
Chapter 5: Representing Upscale Restaurants
Chapter 6: Reimagining Food in National Parks: Future Ecologies of Bioregionalism and Indigenous Food Sovereignty
Több