Breaking Bread
Recipes and Stories from Immigrant Kitchens
Sorozatcím: California Studies in Food and Culture;
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 71.00
-
33 920 Ft (32 305 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 3 392 Ft off)
- Kedvezményes ár 30 528 Ft (29 075 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
33 920 Ft
Beszerezhetőség
A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető. Érdemes újra keresni a címmel, hátha van újabb kiadás.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó University of California Press
- Megjelenés dátuma 2010. május 21.
- ISBN 9780520262577
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem304 oldal
- Méret 234x158x22 mm
- Súly 708 g
- Nyelv angol 0
Kategóriák
Hosszú leírás:
Through stories of hand-rolled pasta and homemade chutney, local markets and backyard gardens, and wild mushrooms and foraged grape leaves--this book recounts in loving detail the memories, recipes, and culinary traditions of people who have come to the United States from around the world. Chef and teacher Lynne Anderson has gone into immigrant kitchens and discovered the power of food to recall a lost world for those who have left much behind. The enticing, easy-to-prepare recipes feature specialties like Greek dolmades, Filipino adobo, Brazilian peixada, and Sudanese mulukhiyah. Together with Robin Radin's beautiful photographs, these stories and recipes will inspire cooks of all levels to explore new traditions while perhaps rediscovering their own culinary roots.
"Food powerfully evokes a past, a place left behind, and can bind a family, new or old, beautifully. Anderson gives voice to that."--Shelf Awareness
Tartalomjegyzék:
Contents
Foreword Corby Kummer
Acknowledgments
Introduction
Scooping the Memories
Dmitra's Lebanese Stuffed Grape Leaves, Hommus, Tabbouleh, and Pita
It's Like a Continuum
Nezi's Cape Verdean Katxupa (Cachupa)
Add a Place at the Table
Fausta's Italian Fettuccini
Foraging Together but Alone
Yulia's Russian Mushroom Casserole
A Savage Loves His Own Shore
Barry's Irish Dinner: Baked Fillet of Sole, Mashed Potatoes, and Carrot-Parsnip Mash
Swapping Food on Sundays
Johanne's Haitian Soup Joumou
Living the Culture Every Day
Xotchil's Venezuelan Asado Negro, Insalata Repoyo, Plátanos, and Arepas
Eating Alone
Saida's Moroccan Couscous
Quiet in America
Xiu Fen's Shanghai Fish and Vegetable Dinner
Remembering Where You Started
Roula's Greek Spanakopita and Dolmades
Eating the Flag
Riqueldys and Magdani's Dominican Sancocho and Bollito
A Happy Straddler
Soni's Indian Lamb Biriyani, Tali Machhi, Matur Paneer, Bhartha, Roti, and Halwa
This Is America?
Genevieve's Ghanaian Nkatekwan and Fufu
More Relaxed but a Little Tired
José's Mother's Salvadoran Quesadilla
Bringing Good Things with Food
Liz's Brazilian Peixada
Keeping the Connection Flowing
Aurora's Filipino Adobo
Food, the Great Icebreaker
Yasie's Persian Kashk-o-Bedemjan and Kou Kou Sabzi
Man in the Kitchen
Zady's Rice and Lili's Kedjenou and Aloko from Côte d'Ivoire
Part of You Goes into the Cooking
Patricia's Costa Rican Sopa and Dumplings
Teaching Both Ways
Ha's Vietnamese Goi Cuon and Tuong Ngot
Preserving Home
Sehin's Ethiopian Yebeg Wot
Less Conservative Now
Najia's Spicy Pakistani Dinner: Tandoori Chicken, Palou, Bhindi, Podina Chutney, Salad, and Paratha
It's Okay to Be Different
Tanisha's Panamanian Sorrel Drink
Cooking Every Day
Limya's Sudanese Mulukhiyah
Why Not Teach Them to Cook?
Beatriz's Guatemalan Tortillas con Frijoles y Queso
Breaking Bread: Recipes and Stories from Immigrant Kitchens
33 920 Ft
30 528 Ft
Revenge
4 772 Ft
4 056 Ft
Die Welfen: Herrschaft und Erinnerung (819-1252)
7 424 Ft
7 052 Ft