• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • US History in 15 Foods

    US History in 15 Foods by Zeide, Anna;

    Sorozatcím: History in 15;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 21.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        10 505 Ft (10 005 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 2 101 Ft off)
      • Kedvezményes ár 8 404 Ft (8 004 Ft + 5% áfa)
      • A kedvezmény érvényes eddig: 2025. december 31.

    10 505 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: Várható beérkezés: 2026. január vége.
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Bloomsbury Publishing (UK)
    • Megjelenés dátuma 2023. február 9.
    • Kötetek száma Paperback

    • ISBN 9781350211971
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem288 oldal
    • Méret 234x156x16 mm
    • Súly 428 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 15 bw illus
    • 487

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    From whiskey in the American Revolution to Spam in WWII, food reveals a great deal about the society in which it exists. Selecting 15 foods that represent key moments in the history of the United States, this book takes readers from before European colonization to the present, narrating major turning points along the way, with food as a guide.

    US History in 15 Foods takes everyday items like wheat bread, peanuts, and chicken nuggets, and shows the part they played in the making of America. What did the British colonists think about the corn they observed Indigenous people growing? How are oranges connected to Roosevelt's New Deal? And what can green bean casserole tell us about gender roles in the mid-20th century? Weaving food into colonialism, globalization, racism, economic depression, environmental change and more, Anna Zeide shows how America has evolved through the food it eats.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    1. Pemmican: Food in the Not-So-New World
    2. Corn: Colonization and Settlement, 1500-1750
    3. Whiskey: Eating and Drinking in a New Nation, 1750-1800
    4. Graham Bread: Early Nineteenth-Century Diet and Reform
    5. Potlikker: Food and Slavery in the Antebellum South
    6. Peanuts: The Civil War, Reconstruction, and After
    7. Jell-O: Industrialization in the Gilded Age and Progressive Era
    8. Spaghetti: Immigration and Consumerism in the 1910s and 1920s
    9. Oranges: Food and Agriculture in the Great Depression
    10. Spam: Eating in the Second World War
    11. Green Bean Casserole: Postwar Foodways
    12. Tofu: Food in the Counterculture and Protest Era, 1950-75
    13. Chicken Nuggets: Cheap Food and Politics in the 1970 and 1980s
    14. Big Mac: McDonaldization and Its Discontents, 1990-2008
    15. Korean Tacos: Immigration, Social Media, and America Today
    Epilogue
    Bibliography
    Index

    Több