Nutritional Neuroscience
From Bench to Bedside
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár EUR 139.99
-
58 060 Ft (55 296 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 11 612 Ft off)
- Kedvezményes ár 46 449 Ft (44 237 Ft + 5% áfa)
- A kedvezmény érvényes eddig: 2025. december 31.
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
58 060 Ft
Beszerezhetőség
Még nem jelent meg, de rendelhető. A megjelenéstől számított néhány héten belül megérkezik.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Academic Press
- Megjelenés dátuma 2026. január 23.
- ISBN 9780443338410
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem400 oldal
- Méret 276x216 mm
- Nyelv angol 700
Kategóriák
Hosszú leírás:
Nutritional Neuroscience: From Bench to Bedside explores topics ranging from neurodevelopmental disorders stemming from early-life malnutrition to the neuroprotective effects of functional foods. This comprehensive guide navigates the complex landscape of how what we eat shapes our neurological health. From reviewing the mechanisms of taste and food processing in the brain to dissecting the impact of dietary interventions on neurobehavior in society, each chapter offers a detailed examination of the latest research, providing valuable insights for both researchers and practitioners alike. This book demonstrates the forefront of nutritional neuroscience, where cutting-edge research meets practical applications. Chapters discuss the impact of hypercaloric diets on inflammation and blood-brain barrier function to the connection between metabolic disorders and neurodegenerative diseases and equips readers with a holistic understanding of how nutrition influences brain health across the lifespan. Bridging the gap between laboratory discoveries and clinical practice, Nutritional Neuroscience: From Bench to Bedside offers a roadmap for future research and interventions in the field of nutritional neuroscience.
- Highlights the influence of eating and nutrition disorders and associated consequences in the nervous system development
- Describes the sensory, cerebral, and endocrine involvement in the regulatory processes of eating behaviors
- Covers the relationship between the central nervous system (CNS), enteric nervous system (ENS), and intestinal microbiota
- Explains how the intestinal microbiota influences the body's homeostasis and neuroinflammation
Tartalomjegyzék:
1. Neurodevelopmental Disorders Related to Prenatal and Early Life Exposure to Malnutrition
2. Taste, Olfactory, And Food Processing in The Brain
3. Brain Mechanisms of Eating Control
4. Neurobiological Programming of Hedonic Eating Behavior
5. Neuroendocrine Controls of Appetite and Satiety
6. Enteric Nervous System and Nutrition
7. Dietary Modulation of Gut Microbiota and Gut-Brain Axis
8. Adipose Tissue, Adipokines and Neuroinflammation
9. Healthy Food and Global Health
10. Functional Foods and Nutraceuticals as Neuroprotectors
11. Neurosciences Of Sleep and Nutrition
12. Food Toxicants, Alcohol, Drugs, And Brain Health
13. Dietary Interventions and Neurobehavior in Society
14. Understanding Nutrition Beyond Calories and Vitamins-Why Plants Are Beneficial
15. Nutrition And Cognitive Reserve in Later Life
16. Neuroprotection And Anti-Ageing Effects of Caloric Restriction
17. Mediterranean Diet Culture, Cognitive Health and Longevity
18. Hypercaloric Diet, Inflammation, And Blood-Brain Barrier Dysfunction
19. Nutrigenomic And Nutrigenetic in Neurological Disorders
20. Neuroendocrine And Nutritional Disorders
21. Nutritional Disorders and Neurovascular Disease
22. Dietary Intervention, Stress and Neuropsychiatric Disorders
23. Hypercholesterolemia and Obesity as Risk Factors for Cognitive Decline and Depression
24. Energy Metabolism and Mitochondrial Dynamic in Neurodegenerative Diseases
25. Metabolisms Of Lipoproteins and Apolipoprotein E And Neurodegenerative Risk
26. Obesity And Metabolic Changes in Neurodegenerative Diseases
27. Type Iii Diabetes and Alzheimer’s Disease
28. Nutritional Approach and Interventions for Long Neurocovid-19
29. Bench to Bedside Approach to Nutritional Neuroscience: Future Perspectives