
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 12.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 657 Ft off)
- Kedvezményes ár 5 917 Ft (5 635 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
6 574 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Reaktion Books
- Megjelenés dátuma 2011. május 1.
- ISBN 9781861897947
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem144 oldal
- Méret 197x120x14 mm
- Súly 340 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 12 black&white illus., 40 colour illus. Illustrations, color 0
Kategóriák
Rövid leírás:
From pauper's food to cultural icon, this book tells the story of our relationship with the lobster, from coastal hunter-gatherers through the Industrial Revolution to modern times. As lobsters became a status symbol for the rich, they became the subjects of both artists and writers. The lobster has been depicted in Egyptian temples and Pompeiian feasts; Dutch still lifes and Japanese woodcuts; Lewis Carroll's "Alice's Adventures in Wonderland" and Salvador Dali's "Lobster Telephone". And the social history of its consumption takes us from the Stone Age, through the early European settlers in New England and Australia, to today's Japanese live lobster sashimi.
The lobster has been transformed from a peasant food into a luxurious delicacy that reflects our changing ideas about diet and human consumption. Today's consumer is concerned about the ethics of eating lobster, and controversy rages about methods of killing them. Though scientists continue to debate whether lobsters can feel pain, concerns about cruelty have led to the invention of new machines that are intended to kill them humanely. There are also efforts to farm lobsters, to re-stock the seas with juveniles and to fish them sustainably.
Lobster will appeal to anyone who loves this fascinating crustacean, or who has chased a lobster across a kitchen floor.
Hosszú leírás:
"Elisabeth Townsend considers the creature that inspired mosaic artists in ancient Pompeii, reclined like a cardinal in still life paintings, gave Salvador Dali a telephone handle, fed the indigent poor and later the spoiled rich and became a partial success in shellfish farming... Reading its 128 pages inclusive of recipes will leave almost anyone considerably more clued up about lobsters than they were before" ? Fay Maschler, The Spectator
"Elisabeth Townsend's concise but rich 'Lobster: A Global History' offers a journey through lobster's prehistoric and recorded history, exploring scientific, environmental and culinary matters... She also does an outstanding job of documenting and explaining the modern controversy over the treatment of lobster" ? Jasper White, Wall Street Journal