Genetic Improvement of Rice for Salt Tolerance
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár EUR 171.19
-
71 001 Ft (67 620 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 14 200 Ft off)
- Kedvezményes ár 56 801 Ft (54 096 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
71 001 Ft
Beszerezhetőség
Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Springer Nature Singapore
- Megjelenés dátuma 2025. április 4.
- Kötetek száma 1 pieces, Book
- ISBN 9789819938322
- Kötéstípus Puhakötés
- Lásd még 9789819938292
- Terjedelem267 oldal
- Méret 235x155 mm
- Nyelv angol
- Illusztrációk XIX, 267 p. 1 illus. Illustrations, black & white 642
Kategóriák
Hosszú leírás:
This edited book is a compilation of tangible research findings and actual experiences on various salt tolerant rice breeding programmes, that have been successfully practiced and continuing to do so by research centres in South East Asia, with major emphasis in India, Bangladesh and Philippines. Rice being one of the most important staple crops of the world, its production and productivity have to be kept on increasing so as to feed the burgeoning population. This is a very challenging task in the midst of shrinking resource base and arable lands in the face of climate change. Salt stress is the second major abiotic stress, next only to drought, which greatly affects rice production. To overcome this problem, development of improved salt tolerant rice cultivars coupled with appropriate package of practices, an ecologically sound and socially acceptable strategy should be developed which is well within the reach of marginal farmers. With rapid advances in molecular biology, mechanisms underlying the complexity of the trait are better understood now than before. Selection of appropriate parents, desired mapping populations, precise phenotyping are the key components to underpin the mapping and utilization of reliable QTLs. Understanding genetics of salt tolerance, identifying the robust molecular markers and targeted utilization of available molecular markers form the sound basis to develop the commercial products with more precision and speed. This book covers entire range of topics: starting from biophysical characterization of salt stressed areas in different rice ecologies, conventional and molecular breeding approaches for mapping salt tolerance and subsequent development of improved rice varieties for commercial cultivation and their societal impacts. This book is of interest to scientists, faculty, policy makers and administrators. It also serves as a resource guide to graduate students of agriculture particularly plant breeding, plant physiology, molecularbiology and soil science.
TöbbTartalomjegyzék:
Ambassadors from Earth: Pioneering Explorations with Unmanned Spacecraft
14 327 Ft
12 895 Ft
Intensivbuch Lunge und Beatmung: Von der Pathophysiologie zur Strategie der Intensivtherapie
16 569 Ft
15 741 Ft