• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Food Security and Environmental Quality in the Developing World

    Food Security and Environmental Quality in the Developing World by Lal, Rattan; Hansen, David O.; Uphoff, Norman;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 260.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        124 215 Ft (118 300 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 24 843 Ft off)
      • Kedvezményes ár 99 372 Ft (94 640 Ft + 5% áfa)

    124 215 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó CRC Press
    • Megjelenés dátuma 2002. július 29.

    • ISBN 9781566705943
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem480 oldal
    • Méret 234x156 mm
    • Súly 1050 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 51 Illustrations, black & white; 67 Tables, black & white
    • 0

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    Developing countries have made impressive progress in food production in recent years but at a high cost to environmental quality. As their populations continue to grow, soil degradation, contamination of natural waters, air quality, and greenhouse gases become increasing concerns. This book takes on the challenge of enhancing agricultural production while reversing trends in environmental degradation. It reviews the state of natural resources, fertilizer and energy needs, the importance of biotechnology, water quality, agricultural chemicals, pesticide residues, water harvesting, post-harvest food losses, storage and processing of animal products, and economic factors.

    Több

    Hosszú leírás:

    Can developing countries meet the food requirements of their growing populations without jeopardizing a natural resource base that is already under great stress?

    Can increases in food production achieved in the past two decades be sustained in the next two decades?

    Can developing countries achieve freedom from hunger and malnutrition for their entire populations?

    How can food security be reconciled with environment quality in an industrializing society?

    Leading authorities, from soil scientists to economists, address these critical questions in Food Security and Environmental Quality in the Developing World. With a focus on India, this book reviews the state of natural resources, fertilizer and energy needs, and the potential importance of biotechnology as they affect all developing countries. It then addresses issues pertaining to water quality, agricultural chemicals, and pesticide residues on food. Part Three examines water harvesting, post-harvest food losses, storage and processing of animal products, and sustainability and inequality issues. The next sections deal with poverty alleviation, microfinance, gender equity, policy issues, and the role of the public sector. Finally, the book considers emerging issues and priorities.

    Developing countries have achieved an impressive increase in total food production over the past two decades, but at a high cost to environmental quality. As the populations of these countries continue to grow, soil degradation, pollution and contamination of natural waters, deteriorating air quality, and growing dependence on expensive and diminishing fossil fuels become increasing concerns. Food Security and Environmental Quality in the Developing World takes on the crucial challenge of enhancing agricultural production while reversing the alarming trends in soil and environmental degradation.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Food Demand and Supply. Environment Quality. Technological Options. Poverty and Equity. Policy Issues. Issues and Priorities.

    Több