• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Food in Ancient Judah: Domestic Cooking in the Time of the Hebrew Bible

    Food in Ancient Judah by Shafer-Elliott, Cynthia;

    Domestic Cooking in the Time of the Hebrew Bible

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 44.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        21 493 Ft (20 470 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 299 Ft off)
      • Kedvezményes ár 17 195 Ft (16 376 Ft + 5% áfa)

    21 493 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó Routledge
    • Megjelenés dátuma 2019. december 12.

    • ISBN 9780367872229
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem352 oldal
    • Méret 229x152 mm
    • Súly 470 g
    • Nyelv angol
    • 19

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    Food in Ancient Judah explores both the archaeological remains and ancient Near Eastern sources to see what they reveal about the domestic gastronomical daily life of ancient Judahites within the narratives of the Hebrew Bible.

    Több

    Hosszú leírás:

    The study of food in the Hebrew Bible and Syro-Palestinian archaeology has tended to focus on kosher dietary laws, the sacrificial system, and feasting in elite contexts. More everyday ritual and practice - the preparation of food in the home - has been overlooked. Food in Ancient Judah explores both the archaeological remains and ancient Near Eastern sources to see what they reveal about the domestic gastronomical daily life of ancient Judahites within the narratives of the Hebrew Bible. Beyond the findings, the methodology of the study is in itself innovative. Biblical passages that deal with domestic food preparation are translated and analysed. Archaeological findings and relevant secondary resources are then applied to inform these passages. Food in Ancient Judah reflects both the shift towards the study of everyday life in biblical studies and archaeology and the huge expansion of interest in food history - it will be of interest to scholars in all these fields.



    'Schafer-Elliott provides a helpful model of careful attention to the archaeology of homes and how the spaces are used in those homes.' - Stephen Reed, Jamestown College, Review of Biblical Literature

    'This innovative study offers new insights into the meanings behind cooking in the Hebrew Bible while also making an important contribution to the development of household archaeology in the southern Levant.' - Jennie Ebeling, University of Evansville, USA

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Introduction  1. The ancient household and its food  2. Settlement classification in Iron age Judah  3. A spatial analysis of Iron II Judahite settlements  4. Broader persepctives: art, literature, and ethnography  5. Home cooking in the Hebrew Bible  6. Conclusion: mixing the ingredients together  Notes  Bibliography  Index of ancient references  Index of authors  Index of subjects

    Több
    Mostanában megtekintett