Food Anthropology in India
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 135.00
-
64 496 Ft (61 425 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 12 899 Ft off)
- Kedvezményes ár 51 597 Ft (49 140 Ft + 5% áfa)
- A kedvezmény érvényes eddig: 2025. december 31.
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
64 496 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: Várható beérkezés: 2026. január vége.
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó Routledge India
- Megjelenés dátuma 2023. június 13.
- ISBN 9780367352707
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem164 oldal
- Méret 234x156 mm
- Súly 453 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 4 Illustrations, black & white; 4 Halftones, black & white 470
Kategóriák
Rövid leírás:
This book explores food in India and its evolution from pre-historic times to contemporary food trends while highlighting the intersections between culture, rituals, environment and the economy with food, ingredients and eating practices.
TöbbHosszú leírás:
This book explores food in India and its evolution from prehistoric times to contemporary food trends while highlighting the intersections between culture, rituals, environment, and the economy with food, ingredients, and eating practices.
It looks at the history of food and food preferences in India by studying historical, medicinal, and religious texts. The book analyses preferences and taboos from social, anthropological, cultural, political, and economic perspectives, mapping how food practices influence and are influenced by religion, production and distribution, ecology, and social class. It also examines consumption practices, problems with food production, agricultural distress, food and farming reforms, globalisation of food, the adoption of sustainable practices, and the future of farming, diets, and eating.
Engaging and comprehensive, this book will be an essential read for scholars and researchers of anthropology, social and cultural anthropology, sociology, cultural studies, political studies, development studies, and food studies.
TöbbTartalomjegyzék:
Foreword
Preface
Acknowledgements
1 Introduction to Food Anthropology
2 History of Indian Food
3 Food Taboos
4 Food and Religion
5 Food Rituals and Ritual in Foods
6 Food and Environment
7 Food: Nation and Politics
8 Globalisation of Food
9 Food, Identity, and Social Status
10 Future of Food
Index
Több