Food Anthropology in India

 
Kiadás sorszáma: 1
Kiadó: Routledge India
Megjelenés dátuma:
 
Normál ár:

Kiadói listaár:
GBP 125.00
Becsült forint ár:
60 375 Ft (57 500 Ft + 5% áfa)
Miért becsült?
 
Az Ön ára:

48 300 (46 000 Ft + 5% áfa )
Kedvezmény(ek): 20% (kb. 12 075 Ft)
A kedvezmény érvényes eddig: 2024. június 30.
A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
Kattintson ide a feliratkozáshoz
 
Beszerezhetőség:

Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Nem tudnak pontosabbat?
 
  példányt

 
Rövid leírás:

This book explores food in India and its evolution from pre-historic times to contemporary food trends while highlighting the intersections between culture, rituals, environment and the economy with food, ingredients and eating practices.

Hosszú leírás:

This book explores food in India and its evolution from prehistoric times to contemporary food trends while highlighting the intersections between culture, rituals, environment, and the economy with food, ingredients, and eating practices.


It looks at the history of food and food preferences in India by studying historical, medicinal, and religious texts. The book analyses preferences and taboos from social, anthropological, cultural, political, and economic perspectives, mapping how food practices influence and are influenced by religion, production and distribution, ecology, and social class. It also examines consumption practices, problems with food production, agricultural distress, food and farming reforms, globalisation of food, the adoption of sustainable practices, and the future of farming, diets, and eating.


Engaging and comprehensive, this book will be an essential read for scholars and researchers of anthropology, social and cultural anthropology, sociology, cultural studies, political studies, development studies, and food studies.

Tartalomjegyzék:

Foreword


Preface


Acknowledgements


1 Introduction to Food Anthropology


2 History of Indian Food


3 Food Taboos


4 Food and Religion


5 Food Rituals and Ritual in Foods


6 Food and Environment


7 Food: Nation and Politics


8 Globalisation of Food


9 Food, Identity, and Social Status


10 Future of Food


Index