Culinary Colonialism, Caribbean Cookbooks, and Recipes for National Independence
Sorozatcím: Critical Caribbean Studies;
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 33.00
-
15 765 Ft (15 015 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 3 153 Ft off)
- Kedvezményes ár 12 613 Ft (12 012 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
15 765 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Rutgers University Press
- Megjelenés dátuma 2024. február 16.
- Kötetek száma Paperback
- ISBN 9781978829541
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem504 oldal
- Méret 254x178x33 mm
- Súly 853 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 18 B-W illustrations 538
Kategóriák
Hosszú leírás:
Women across the Caribbean have been writing, reading, and exchanging cookbooks since at least the turn of the nineteenth century. These cookbooks are about much more than cooking. Through cookbooks, Caribbean women, and a few men, have shaped, embedded, and contested colonial and domestic orders, delineated the contours of independent national cultures, and transformed tastes for independence into flavors of domestic autonomy. Culinary Colonialism, Caribbean Cookbooks, and Recipes for National Independence integrates new documents into the Caribbean archive and presents them in a rare pan-Caribbean perspective. The first book-length consideration of Caribbean cookbooks, Culinary Colonialism joins a growing body of work in Caribbean studies and food studies that considers the intersections of food writing, race, class, gender, and nationality. A selection of recipes, culled from the archive that Culinary Colonialism assembles, allows readers to savor the confluence of culinary traditions and local specifications that connect and distinguish national cuisines in the Caribbean.
Tartalomjegyzék:
Preface: Whose Caribbean Cookbooks?
Introduction: Reading Caribbean Cookbooks
1 Nineteenth-Century Cocineros of Cuba and Puerto Rico
2 Domestic Control in West Indian Women’s Cookbooks at the Turn of the Twentieth Century
3 Colonial and Neocolonial Fortification in the French Antilles, Puerto Rico, and the U.S. Virgin Islands
4 Cuban Independence, to Taste
5 Dominican and Haitian (Re)Emergence
6 National Culture Cook-Up and Food Independence in Jamaica and Barbados
Conclusion
Acknowledgments
Notes
References
Index