• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Aesthetic Pleasure in Twentieth-Century Women's Food Writing: The Innovative Appetites of M.F.K. Fisher, Alice B. Toklas, and Elizabeth David

    Aesthetic Pleasure in Twentieth-Century Women's Food Writing by McLean, Alice;

    The Innovative Appetites of M.F.K. Fisher, Alice B. Toklas, and Elizabeth David

    Sorozatcím: Routledge Studies in Twentieth-Century Literature;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 49.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        23 882 Ft (22 745 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 776 Ft off)
      • Kedvezményes ár 19 106 Ft (18 196 Ft + 5% áfa)

    23 882 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó Routledge
    • Megjelenés dátuma 2013. március 21.

    • ISBN 9780415703314
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem208 oldal
    • Méret 229x152 mm
    • Súly 380 g
    • Nyelv angol
    • 0

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    This book explores the aesthetic pleasures of eating and writing in the lives of M.F.K. Fisher, Alice B. Toklas, and Elizabeth David. Each of these women pioneered an idiosyncratic form of writing that challenged the rigidly gendered bounds of nineteenth-century food writing to establish a twentieth-century tradition that celebrates female appetite.

    Több

    Hosszú leírás:

    This book explores the aesthetic pleasures of eating and writing in the lives of M. F. K. Fisher (1908-1992), Alice B. Toklas (1877-1967), and Elizabeth David (1913-1992). Growing up during a time when women's food writing was largely limited to the domestic cookbook, which helped to codify the guidelines of middle class domesticity, Fisher, Toklas, and David claimed the pleasures of gastronomy previously reserved for men. Articulating a language through which female desire is artfully and publicly sated, Fisher, Toklas, and David expanded women’s food writing beyond the domestic realm by pioneering forms of self-expression that celebrate female appetite for pleasure and for culinary adventure. In so doing, they illuminate the power of genre-bending food writing to transgress and reconfigure conventional gender ideologies. For these women, food encouraged a sensory engagement with their environment and a physical receptivity toward pleasure that engendered their creative aesthetic.



    "Recommended." -- C. Holt-Fortin, SUNY Oswego, Choice


    "McLean presses page-after-page the importance of dining, and so the literature about it...being so genuinely gastronomic makes the book a pleasure to read... McLean’s intelligent and fascinating account provides unmatched delectation for the meals-into-words tragics among us, people who might entitle a thesis something like, ‘Eating into thinking’, as I once did."Aristologist, "Women and gastronomy," Michael Symons


    "Part cultural history of the sexual politics of food writing, part historical survey of female pleasure as articulated through physical appetite, and part examination of the way food can serve as metaphoric material for a feminine literary voice and sensibility, Aesthetic Pleasure in Twentieth-Century Women’s Food Writing makes a clear and persuasive case for the power of women’s gastronomic writing to make significant interventions into the social underpinnings of food culture in England and America." --Susan Derwin, University of California, Santa Barbara, Gastronomica

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Introduction  1. The Gendering of Appetite in Nineteenth-Century Food Writing  2. Forging a Space for Female Desire: M. F. K. Fisher on the Art of Eating  3. A Queer Appetite: The Alice B. Toklas Cook Book  4. A Sensual Engagement: Elizabeth David’s Gastronomic Cookbooks  5. From "Aesthetic Choice" to a "Diaporic Aesthetic": Patience Gray, Vertamae Smart Grosvenor, and Monique Truong

    Több