• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Rio de Janeiro in the Global Meat Market, c. 1850 to c. 1930: How Fresh and Salted Meat Arrived at the Carioca Table

    Rio de Janeiro in the Global Meat Market, c. 1850 to c. 1930 by Lopes, Maria-Aparecida;

    How Fresh and Salted Meat Arrived at the Carioca Table

    Sorozatcím: Routledge Studies in the History of the Americas;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 145.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        69 273 Ft (65 975 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 13 855 Ft off)
      • Kedvezményes ár 55 419 Ft (52 780 Ft + 5% áfa)

    69 273 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Rövid leírás:

    This book examines the meat provision system of Rio de Janeiro from the 1850s to the 1930s. It unveils how the strengthening of the municipal abattoir system contributed to making fresh meat supplies—an indicator of living standards—regular and predictable.

    Több

    Hosszú leírás:

    This book examines the meat provision system of Rio de Janeiro from the 1850s to the 1930s. Until the 1920s, Rio was Brazil’s economic hub, main industrial city, and prime consumer market. Meat consumption was an indicator of living standards and a matter of public concern. The work unveils that in the second half of the nineteenth century, the city was well supplied with red meat. Initially, dwellers relied mostly on salted meat; then, in the latter decades of the 1800s, two sets of changes upgraded fresh meat deliveries. First, ranching expansion and transportation innovation in southeast and central-west Brazil guaranteed a continuous flow of cattle to Rio. Second, the municipal centralization of meat processing and distribution made its provision regular and predictable. By the early twentieth century, fresh meat replaced salted meat in the urban marketplace. This study examines these developments in light of national and global developments in the livestock and meat industries.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Introduction  1. Foodways and Diet in Nineteenth-Century Rio de Janeiro  2. Changing Patterns of Spatial Distribution in Rio de Janeiro’s Meat Provisioning System (c. 1850–c. 1880)  3. Charque for All: Technology, Taste, and Status in Rio de Janeiro (c. 1850–c. 1900)  4. Brazil as a Tropical Producer: Improving and Supplying Cattle for Rio de Janeiro (c. 1850–c. 1930)  5. The Public Abattoir Banishes Charque from the Carioca Table (c. 1890–c. 1910)  6. Meatpacking Plants and a New Politics of Provision in Rio de Janeiro (c. 1910–c. 1930).  Epilogue: The Fragilities of Globalization: Beef and the Environment

    Több