• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Gastronomie, musique et danse dans le cycle de vie de l'homme cap-verdien

    Gastronomie, musique et danse dans le cycle de vie de l'homme cap-verdien by Brito-Semedo, Manuel;

      • 5% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár EUR 35.90
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        14 889 Ft (14 180 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 5% (cc. 744 Ft off)
      • Kedvezményes ár 14 145 Ft (13 471 Ft + 5% áfa)

    14 889 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Editions Notre Savoir
    • Megjelenés dátuma 2024. január 1.
    • Kötetek száma Großformatiges Paperback. Klappenbroschur

    • ISBN 9786207315871
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem52 oldal
    • Méret 220x150 mm
    • Nyelv francia
    • 525

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    Ce texte vise ? expliquer l'interaction entre la gastronomie, les manifestations musicales et les danses traditionnelles du Cap-Vert dans leur lien avec le cycle de vie des habitants des îles. Ce sont les ingrédients qui sont toujours présents ? la fois dans la célébration de la vie - naissance, mariage, dates commémoratives - et dans l'expression de la consternation de la mort et de ses rituels. Le texte souligne l'importance du métissage pour le peuple cap-verdien et la façon dont il lui a donné sa propre culture créole. D'autre part, les ressources et productions locales ont déterminé un régime alimentaire basé essentiellement sur le ma?s et les haricots, qui accompagnent le porc, la ch?vre et le poulet (zones rurales), ou le poisson, principalement le thon, le chinchard et le maquereau (zones côti?res). Le texte tente également de montrer que les sons et les rythmes accompagnent la vie de l'homme insulaire dans ses travaux, dans ses moments de loisir ou de jeu, mais aussi dans les moments de célébration religieuse, se révélant dans les chants de travail, les berceuses, le "curcutiçan" et les chants liturgiques, sous leurs formes les plus diverses. C'est ainsi que l'on se rend compte que la vie dans les îles tourne autour des casseroles, de la musique et de la danse.

    Több