Food in Nineteenth-Century British History
Volume IV: Britain, Food and the World
Sorozatcím: Nineteenth-Century Science, Technology and Medicine: Sources and Documents;
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 130.00
-
62 107 Ft (59 150 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 12 421 Ft off)
- Kedvezményes ár 49 686 Ft (47 320 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
62 107 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó Routledge
- Megjelenés dátuma 2025. július 25.
- ISBN 9781032976303
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem488 oldal
- Méret 234x156 mm
- Nyelv angol 681
Kategóriák
Rövid leírás:
Volume 4 examines the British diet from its colonial and global perspectives. Colonialism, combined with rapidly improving global transport networks, introduced the British introduced to a plethora of unfamiliar foods from overseas.
TöbbHosszú leírás:
Volume 4 examines the British diet from its colonial and global perspectives. Colonialism, combined with rapidly improving global transport networks, introduced the British introduced to a plethora of unfamiliar foods from overseas. Changing economic trading patterns also impacted massively on the changing British diet. Emigration (inwards and outwards), and military service, further encouraged a global inter-mingling of diets and palates. The British stomach was introduced to new spices and herbs, either at home or abroad, although fears persisted that the British constitution was ill-suited to rich, foreign foods. A selection of sources will bring to life how the increasingly globalised world changed British eating habits, while introducing readers to the many debates surrounding this transition.
TöbbTartalomjegyzék:
Volume 4: Britain, Food and the World
Series Preface
Introduction
Part 1. Britain, Food and the World
1. G. Dodd, The Food of London: A Sketch (London: Longman, Brown, Green and Longmans, 1856), pp. 396-439.
2. W. Crookes, The Wheat Problem (London: John Murray, 1899), pp. v-viii, pp. 1-50.
3. Report of the Royal Commission on Supply of Food and Raw Material in Time of War, Volume One: The Report (London: H. M. S. O., 1905), pp. 4-21
Part 2. Curries
4. W. White, Curries: Their Properties and Healthful and Medicinal Qualities (London: Sherwood and Bowyer, 1844). pp. 3-21]
5. H. Hervey, Anglo-Indian Cookery at Home: A Short Treatise for Returned Exiles (London: Horace Cox, 1895), pp. 1-43
7. ‘Curry Clubs’, The Graphic (28 February 1885), p. 219.
8. ‘Curry in England’, The Star (Guernsey) (5 June 1890), p. 4.
Part 3. Eating Cats, Dogs and Rats in China
11. P. G. L., A Reminiscence of Canton, June 1859 (London: Harrison and Sons, 1866), pp. 1-5.
12. W. H. Medhurst, The Foreigner in Far Cathay (New York, N.Y.: Scribner, Armstrong and Co., 1872), pp. 103-8.
13. ‘Diet and Medicine in China’, Cornhill Magazine, 2 (February 1897), pp. 175-8.
Part 4. Uncivilized Eating in Africa
14. M. Hausa, Native Literature ed. Schön, J. F. (London: Society for Promoting Christian Knowledge, 1885), pp. 62-6.
18. H. H. Johnston, British Central Africa (London: Methuen and Co., 1897), pp. 424-39.
19. M. H. Kingsley, Travels in West Africa (London: Macmillan and Co., 1897), pp. 207-12.
Part 5. Eating un the Australias
20. R. Taylor, Te Ika A Maui or New Zealand and Its Inhabitants (London: Wertheim and Macintosh, 1855), pp. 166-70.
21. W. Swainson, New Zealand its Colonisation (London: Smith, Elder and Co., 1859), pp. 20-6.
22. A. Andrews, ‘The Diet and Dainties of Australian Aborigines’, Bentley’s Miscellany, 51 (1862), pp. 544-9.
23. R. B. Smyth, The Aborigines of Victoria Volume Two (London: John Ferres, 1878), pp. 392-8.
Part 6. Insisting on Eating British Food Abroad
24. F. A. Steel and G. Gardiner, The Complete Indian Housekeeper and Cook 3rd edn. (Edinburgh: Edinburgh Press, 1893 [1888]), pp. 1-11, 50-59, 250-61.
Part 7. Food, Governance and Resistance
31. P. C. Ray, The Poverty Problem (Calcutta: Thacker, Spink and Co., 1895), pp. 1-71.
Bibliography
Index
Több
Lung Cancer ? Making Sense of Diagnosis, Treatment & Options: Making Sense of Diagnosis, Treatment and Options
8 594 Ft
7 735 Ft