• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Hírek

  • 0
    French Gastronomy in the US: Transatlantic Foodways and New Convivialities

    French Gastronomy in the US by Thér?se Migraine-George;

    Transatlantic Foodways and New Convivialities

    Sorozatcím: Routledge Food Studies;

      • 10% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 145.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        73 384 Ft (69 890 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 10% (cc. 7 338 Ft off)
      • Discounted price 66 046 Ft (62 901 Ft + 5% áfa)

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó Routledge
    • Megjelenés dátuma 2025. március 3.

    • ISBN 9781032944241
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem188 oldal
    • Méret 234x156 mm
    • Súly 510 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 3 Illustrations, black & white; 3 Halftones, black & white
    • 692

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    This book focuses on the (re)invention of French food in the US, probing the transatlantic dynamics underlying notions of cooking and eating French. It is of interest to students and scholars of food studies, global French and Francophone studies, cultural studies, media studies, black/African American studies, history, and ethnography.

    Több

    Hosszú leírás:

    This book focuses on the (re)invention of French food in the US, probing the intricate transatlantic dynamics underlying notions of cooking and eating French.


    By looking at French gastronomy as both a symbolic formation and an exclusionary practice closely tied to power, class, and race, this book re-centers histories that have been marginalized in traditional narratives of French gastronomy. Rather than focusing on food itself, this book explores transatlantic foodways and the complex and changing nexus of historical, socioeconomic, cultural, political, and ideological routes and trajectories, both real and imaginary, that have connected France and the US around a range of gastronomical practices and representations. Foregrounding the gastronationalism that subtends the idea of ?eating French? in the US, this book also looks at how a diverse group of contemporary chefs is working to deconstruct stereotypical and constrictive representations of French food and to create new cuisines that are, in turn, more inviting, inclusive, hospitable, and convivial as well as more globally sustainable. Exploring the transatlantic relation between France and the US through the lens of food offers a significant point of entry into the ways in which imagined gastronomies reflect imagined communities past, present, and future in an ever-globalizing world.


    This book will be of great interest to students and scholars from a wide range of interdisciplinary fields of study including food studies, global French and Francophone studies, cultural studies, media studies, Black/African American studies, history, and ethnography.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Introduction 1. French Gastronomy in France: History and Myth 2. French Gastronomy in the US: History and Representation 3. French Gastronomy and US Identity Politics 4. French Food in US Pop Culture: Emily (Eating) in Paris 5. Toward New Convivialities: Decentering French Gastronomy Conclusion: D-Day Dinner and French Food Olympics

    Több
    Mostanában megtekintett
    previous
    Periimplantäre Frakturen

    Periimplantäre Frakturen

    Dalkowski, Katja; , Hildebrand, Frank; Raschke, Michael J.; Windhagen, Henning;(ed.)

    55 141 Ft

    Rugby Football for Schools

    Rugby Football for Schools

    Hankinson, J. T.;

    45 549 Ft

    ...wir kommen 2026

    ...wir kommen 2026

    Neumann, Peter;

    12 704 Ft

    Rubber Materials: Fundamentals, Sustainability, and Applications

    Rubber Materials: Fundamentals, Sustainability, and Applications

    Santana, Marianella Hernández; Utrera-Barrios, Saul; (ed.)

    97 137 Ft

    Men's Health

    Men's Health

    S S, Vasan; Rajiwate, Fahim L. H.; Lim, Peter H. C.; (ed.)

    63 540 Ft

    next