Food Culture in Medieval Scandinavia
Sorozatcím: The Early Medieval North Atlantic;
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 42.99
-
20 538 Ft (19 560 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 108 Ft off)
- Kedvezményes ár 16 430 Ft (15 648 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
20 538 Ft
Beszerezhetőség
Még nem jelent meg, de rendelhető. A megjelenéstől számított néhány héten belül megérkezik.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó Routledge
- Megjelenés dátuma 2025. december 1.
- ISBN 9781041179542
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem250 oldal
- Méret 234x156 mm
- Nyelv angol 700
Kategóriák
Rövid leírás:
This book analyses the historical, legal, and literary sources of the region during the medieval period to explore different aspects of Scandinavian culture relating to food and drink: production, consumption (including feasts), trading (distribution), and the associated social rituals.
TöbbHosszú leírás:
The making, eating, and sharing of food throughout society represents an important and exciting area of study with the potential to advance the field of scholarship, particularly in the context of Scandinavian Studies. This book analyses the historical, legal, and literary sources of the region during the medieval period to explore different aspects of Scandinavian culture relating to food and drink: production, consumption (including feasts), trading (distribution), and the associated social rituals. Using new and innovative approaches, this collection of studies offers broad insights into a great variety of social practices and includes fresh information on not only social history but also traditional topics such as trade, commercial exchange, legal regulation, and political organisation. The book unites contributors from a variety of backgrounds, further enriching the content of a collection that promises to make a significant contribution to the state of current research.
TöbbTartalomjegyzék:
Acknowledgements, Notes, List of common abbreviations, Part I: Food Production: Natural and Supernatural Strategies, (Andrea Maraschi) Magic, miracles and rituals to fight famine in Old Norse Literature, (Karoline Kjesrud) Divine intervention in the preparations of food and drink in Old Norse Culture, (Stefan Figenschow) The Rise and Extent of Commercial Stockfish Production and Trade in Medieval north-Norwegian Coastal Society, Part II: Food Trade, Distribution, and Commercial Activities, (Marion Poilvez) Food and Exclusion: Beer, Chicken and Social Mobility in the Saga World, (Erik Opsahl) What Did the Norwegians Drink?, (Magne Njåstad) Stockfish Distribution: Getting Stockfish to the Consumer, (Helen Leslie-Jacobsen) The Theft of Food in Thirteenth Century Norway and Iceland, Part III: Food Spaces, Consumption, and Feasting, (Philip Lavender) The Semiotics of Hanging Around in the Kitchen in Late Sagas and Rímur, (Andrew McGillivray) Consumption and Intoxication in an Old Norse Legendary Saga, (Viktória Gyönki) Conflicts Regarding Hospitality in Old Norse Sources, (Martina Ceolin) The Practice of Feasting in Medieval Iceland.
Több