• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Hírek

  • 0
    Eating in US National Parks: Cosmopolitan Taste and Food Tourism

    Eating in US National Parks by LeBesco, Kathleen;

    Cosmopolitan Taste and Food Tourism

    Sorozatcím: Routledge Food Studies;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 145.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        73 384 Ft (69 890 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 14 677 Ft off)
      • Discounted price 58 708 Ft (55 912 Ft + 5% áfa)

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó Routledge
    • Megjelenés dátuma 2024. február 26.

    • ISBN 9781032596327
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem154 oldal
    • Méret 234x156 mm
    • Súly 453 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 1 Tables, black & white
    • 582

    Kategóriák

    A mezőgazdaság általános kérdései Környezetmérnöki tudományok A sport, testnevelés általában Közgazdaságtan Agráripar Szolgáltatóipar Termelőipar További iparágak Járművek általában További könyvek a gasztronómia területén További könyvek az orvostudomány területén További sportok Gazdaságszociológia Kulturális tanulmányok Elméleti pszichológia Kulturális antropológia Környezetvédelem Társadalomföldrajz Túrakönyvek (hegymászás, biciklizés, síelés, horgászás) A mezőgazdaság általános kérdései (karitatív célú kampány) Környezetmérnöki tudományok (karitatív célú kampány) A sport, testnevelés általában (karitatív célú kampány) Közgazdaságtan (karitatív célú kampány) Agráripar (karitatív célú kampány) Szolgáltatóipar (karitatív célú kampány) Termelőipar (karitatív célú kampány) További iparágak (karitatív célú kampány) Járművek általában (karitatív célú kampány) További könyvek a gasztronómia területén (karitatív célú kampány) További könyvek az orvostudomány területén (karitatív célú kampány) További sportok (karitatív célú kampány) Gazdaságszociológia (karitatív célú kampány) Kulturális tanulmányok (karitatív célú kampány) Elméleti pszichológia (karitatív célú kampány) Kulturális antropológia (karitatív célú kampány) Környezetvédelem (karitatív célú kampány) Társadalomföldrajz (karitatív célú kampány) Túrakönyvek (hegymászás, biciklizés, síelés, horgászás) (karitatív célú kampány)

    Rövid leírás:

    This book presents a fascinating exploration of eating experiences within US national parks, explaining how, on what, and why people eat in national parks and how this has changed over the last century.

    Több

    Hosszú leírás:

    This book presents a fascinating exploration of eating experiences within US national parks, explaining how, on what, and why people eat in national parks and how this has changed over the last century.


    National parks are enjoying unprecedented popularity, and they are especially popular sites for the expression of cosmopolitanism, an ideological outlook descended from the Romantics on whose vision the parks were originally founded. The book explores the constructed foodscape within US national parks, situating the romantic consumption ethos within the context of sociological work on distinction, culinary tourism, and culinary capital. It analyzes and problematizes elements of cosmopolitan taste and desire, examining food tourism in wilderness spaces that satisfies cosmopolitan hunger for authenticity and a certain type of self-making. Weaving together strands of research that have not been previously integrated, the book gleans meaning from concessions menus and park restaurant web pages and employs audience analysis to take stock of park restaurant visitors? contributions to restaurant review websites, as well as to understand how they represent their park eating experiences on social media. The book examines how satisfying cosmopolitan tastes in the parks creates profit for corporate concessioners, but also may produce bioregionalist successes and a recentering of Indigenous foodways. It concludes by exploring inroads to a better food experience in the parks, involving food products and processes that are regionally/locally specific, where tourists witness and participate in food production and enjoy commensality, but that are also non-extractive and show care for the environment and the people who inhabit it.


    This book will be of great interest to students and scholars of food studies, tourism and hospitality, sociology of culture, parks and recreation, American studies, and environmental studies. The book will also be of interest to parks and recreation decision makers, sustainable tourism leaders, and hospitality managers.



    "A fascinating exploration of food in American national parks, and why menu options are so lackluster. Far more than a study of corporate concessions, LeBesco?s Eating in US National Parks reveals how food eaten while camping, hiking, and sightseeing shapes the history and future of cosmopolitanism, taste, land, climate, and sovereignty."


    Emily Contois, University of Tulsa


    "Original and engaging, LeBesco?s book offers a timely perspective on food in natural parks from ?sad quesadillas? in visitor centers? cafés to high-end restaurants. Drawing on an impressive empirical material, the book elegantly connects the theme to discussions of cosmopolitanism, indigeneity, and alternative food experiences for the parklands of tomorrow."


    Jonatan Leer, University of Aalborg


    "Although many Americans frequently visit national parks and eat in them, little critical attention has been paid to what kind of food is available and under what circumstances it is consumed. In this book, Kathleen LeBesco asks uncomfortable questions: why isn?t the food offer better and why isn?t it in tune with the apparent mission of the parks, the local environments, and the indigenous communities that inhabit them? LeBesco takes us on a nation-wide tour to understand the motivations and the modus operandi of a variety of actors ranging from government agencies to corporate concessioners, and, of course, the park visitors themselves, who unintentionally treat their meals as arenas to negotiate taste, status, and identity."


    Fabio Parasecoli, New York University


    "Should a visitor to a national park expect specular food alongside a spectacular view? LeBesco?s lively book answers this question by unpacking the salient intersections between beloved American landscapes and food hierarchies. The reader gains a fresh perspective on the paradoxes of park dining, which involve a delicate balancing act between taste and tackiness, conservation and pleasure-seeking, cheap concession-stands and upscale cosmopolitanism. A must-read for anyone interested in the intersection of nature, culture, and cuisine."


    Josée Johnston, University of Toronto

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Introduction


    Chapter 1: Tourism and Taste: From Romanticism to Cosmopolitanism


    Chapter 2: Industrial Food in the Wilderness: Dining and Democracy


    Chapter 3: Indigeneity and Eating in US National Parks


    Chapter 4: Swallowing Tensions: Exploring the Contemporary Foodscape


    Chapter 5: Representing Upscale Restaurants


    Chapter 6: Reimagining Food in National Parks: Future Ecologies of Bioregionalism and Indigenous Food Sovereignty

    Több
    Mostanában megtekintett
    previous
    Eating in US National Parks: Cosmopolitan Taste and Food Tourism

    Eating in US National Parks: Cosmopolitan Taste and Food Tourism

    LeBesco, Kathleen;

    73 384 Ft

    The Bloomsbury Handbook of Indian Cuisine

    The Bloomsbury Handbook of Indian Cuisine

    Sen, Colleen Taylor; Bhattacharyya, Sourish; Saberi, Helen; (ed.)

    20 238 Ft

    next