
Drunk in China
Baijiu and the World's Oldest Drinking Culture
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 19.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 1 012 Ft off)
- Discounted price 9 105 Ft (8 672 Ft + 5% áfa)
10 116 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Potomac Books
- Megjelenés dátuma 2022. március 1.
- Kötetek száma Trade Paperback
- ISBN 9781640125087
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem314 oldal
- Méret 229x152 mm
- Súly 468 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 1 appendix, index 292
Kategóriák
Rövid leírás:
Drunk in China follows Derek Sandhaus’s journey of discovery into the world’s oldest drinking culture, uncovering a tradition spanning more than nine thousand years and exploring how recent economic and political developments have pushed Chinese alcohol beyond the nation’s borders for the first time.
TöbbHosszú leírás:
2020 Gourmand Award in Spirits
China is one of the world’s leading producers and consumers of liquor, with alcohol infusing all aspects of its culture, from religion and literature to business and warfare. Yet to the outside world, China’s most famous spirit, baijiu, remains a mystery. This is about to change, as baijiu is now being served in cocktail bars beyond its borders.
Drunk in China follows Derek Sandhaus’s journey of discovery into the world’s oldest drinking culture. He travels throughout the country and around the globe to meet with distillers, brewers, snake-oil salesmen, archaeologists, and ordinary drinkers. He examines the many ways alcohol has shaped Chinese society and its rituals. He visits production floors, karaoke parlors, hotpot joints, and speakeasies. Along the way he uncovers a tradition spanning more than nine thousand years and explores how recent economic and political developments have conspired to push Chinese alcohol beyond the nation’s borders for the first time. As Chinese society becomes increasingly international, its drinking culture must also adapt to the times. Can the West also adapt and clink glasses with China? Read Drunk in China and find out.
Tartalomjegyzék:
Acknowledgments
Notes on Language
Time Line of Alcohol in China
Introduction: The First Sip
Part 1. Climbing the Sky
1. The Wild West
2. Three Hundred Shots
3. The Way
Part 2. Jiu’s Story
4. Drink of the Dead
5. Drink of the Immortals
6. Firewater
7. The People’s Choice
Part 3. The Journey of a Thousand Drinks
8. Party Favors
9. Song of the South
10. Yangtze Delta Blues
11. Dust Bowl Ballad
12. Yellow River Ramble
Part 4. Warning Labels
13. Burning Questions
14. Quality Control
15. The Cost of Doing Business
16. Red Tape
Part 5. Matters of Taste
17. Reinventing the Flavor Wheel
18. Exclusion
19. A Seat at the Bar
Afterword: Why We Drink
Appendix: About the Recipes
Notes
Bibliography
Index