• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Hírek

  • 0
    Culinary Man and the Kitchen Brigade: Normative Subjectivity in Western Fine Dining Traditions

    Culinary Man and the Kitchen Brigade by Fallon, Jordan;

    Normative Subjectivity in Western Fine Dining Traditions

    Sorozatcím: Routledge Food Studies;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 150.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        75 915 Ft (72 300 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 15 183 Ft off)
      • Discounted price 60 732 Ft (57 840 Ft + 5% áfa)

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó Routledge
    • Megjelenés dátuma 2024. szeptember 23.

    • ISBN 9781032849225
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem228 oldal
    • Méret 234x156 mm
    • Súly 476 g
    • Nyelv angol
    • 640

    Kategóriák

    Kisebbségek szociológiája A mezőgazdaság általános kérdései Környezetmérnöki tudományok A sport, testnevelés általában Közgazdaságtan Agráripar Szolgáltatóipar Termelőipar További könyvek a gasztronómia területén Újkor (XIX/XX. század fordulójáig) Politikafilozófia További könyvek az orvostudomány területén Szociológiai elméletek Gazdaságszociológia Gender studies Kulturális tanulmányok Politika általában, kézikönyvek Kulturális antropológia Környezetvédelem Környezettudomány általában Kisebbségek szociológiája (karitatív célú kampány) A mezőgazdaság általános kérdései (karitatív célú kampány) Környezetmérnöki tudományok (karitatív célú kampány) A sport, testnevelés általában (karitatív célú kampány) Közgazdaságtan (karitatív célú kampány) Agráripar (karitatív célú kampány) Szolgáltatóipar (karitatív célú kampány) Termelőipar (karitatív célú kampány) További könyvek a gasztronómia területén (karitatív célú kampány) Újkor (XIX/XX. század fordulójáig) (karitatív célú kampány) Politikafilozófia (karitatív célú kampány) További könyvek az orvostudomány területén (karitatív célú kampány) Szociológiai elméletek (karitatív célú kampány) Gazdaságszociológia (karitatív célú kampány) Gender studies (karitatív célú kampány) Kulturális tanulmányok (karitatív célú kampány) Politika általában, kézikönyvek (karitatív célú kampány) Kulturális antropológia (karitatív célú kampány) Környezetvédelem (karitatív célú kampány) Környezettudomány általában (karitatív célú kampány)

    Rövid leírás:

    Culinary Man and the Kitchen Brigade offers an exploration of the field of normative subjectivity circulated within western fine dining traditions, presenting a theoretical analysis of the governing relationship between the chef, who embodies the Culinary Man, and the fine dining brigade.

    Több

    Hosszú leírás:

    Culinary Man and the Kitchen Brigade offers an exploration of the field of normative subjectivity circulated within western fine dining traditions, presenting a theoretical analysis of the governing relationship between the chef, who embodies the Culinary Man, and the fine dining brigade.


    The book offers a unique treatment of western haute cuisine?s interlocking regime of labor and aesthetics and theorizes the underexplored kitchen brigade as a model of disciplinary formation. It deploys a heterogeneous set of disciplinary discourses and practices which have the effect of consolidating monopolies on epistemic authority and governance. Each position within the brigade?s hierarchy is subject to distinct, though related, disciplinary practices. Thus, chapters identify the specific practices pertinent to each brigade subject, while also illuminating how they fit together as a coherent hegemonic project. The application of Wynterian and Foucauldian insight to the fine dining brigade offers a political theory of culinary work which departs from other food studies texts. Notably, this work offers an in-depth treatment of the brigade?s colonial dimensions which resonate with emerging critiques, scholarly and general, of the race and gender politics of restaurant labor. The concluding chapters seek to identify where extant modes of resistance or alternative forms of culinary organization may hold the potential to move beyond the hegemonic overrepresentation of Culinary Man.


    This book will be of great interest to students and scholars from across the social sciences and humanities interested in critical food studies, political and cultural theory, and popular culinary culture.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Introduction: Mapping Culinary Man  1. The Dishwasher: Steppingstones and Terminal Points  2. Everything in Place: The Prep Cook?s Organizational Discipline  3. Line Cooks: The Phenomenology of Culinary Soldiers  4. The Chef: From Culinary Man1 to Culinary Man2  5. Challenging Hegemony? Culinary Man 3 and Vibration Cooking  Conclusion: Beyond Culinary Man

    Több
    Mostanában megtekintett
    previous
    Culinary Man and the Kitchen Brigade: Normative Subjectivity in Western Fine Dining Traditions

    Culinary Man and the Kitchen Brigade: Normative Subjectivity in Western Fine Dining Traditions

    Fallon, Jordan;

    75 915 Ft

    next