
The Story of Garum
Fermented Fish Sauce and Salted Fish in the Ancient World
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 42.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 2 176 Ft off)
- Kedvezményes ár 19 581 Ft (18 649 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
21 757 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó Routledge
- Megjelenés dátuma 2022. augusztus 1.
- ISBN 9780367683122
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem314 oldal
- Méret 234x156 mm
- Súly 560 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 27 Illustrations, black & white; 27 Halftones, black & white; 7 Tables, black & white 408
Kategóriák
Rövid leírás:
The Story of Garum recounts the convoluted journey of that notorious Roman fish sauce, known as garum, from a smelly Greek fish paste to an expensive luxury at the heart of Roman cuisine and back to obscurity as the Roman empire declines.
TöbbHosszú leírás:
The Story of Garum recounts the convoluted journey of that notorious Roman fish sauce, known as garum, from a smelly Greek fish paste to an expensive luxury at the heart of Roman cuisine and back to obscurity as the Roman empire declines.
This book is a unique attempt to meld the very disparate disciplines of ancient history, classical literature, archaeology, zooarchaeology, experimental archaeology, ethnographic studies and modern sciences to illuminate this little understood commodity. Currently Roman fish sauce has many identities depending on which discipline engages with it, in what era and at what level. These identities are often contradictory and confused and as yet no one has attempted a holistic approach where fish sauce has been given centre stage. Roman fish sauce, along with oil and wine, formed a triad of commodities which dominated Mediterranean trade and while oil and wine can be understood, fish sauce was until now a mystery.
Students and specialists in the archaeology of ancient Mediterranean trade whether through amphora studies, shipwrecks or zooarchaeology will find this invaluable. Scholars of ancient history and classics wishing to understand the nuances of Roman dining literature and the wider food history discipline will also benefit from this volume.?????
"A well-written, detailed, and insightful study on fermented fish sauce production and trade in the ancient classical world. Grainger combines her training as an historian and archaeologist along with her experience as a food historian and chef to provide a unique blend of expertise. She challenges some existing interpretations and assumptions about garum (e.g. that garum tasted rotten or bad) and suggests new ways to address the topic.[...]Lastly, while it is primarily written for an academic audience, I would also recommend the book as a good read for anyone with an interest in ancient foodways." - Andrea Yankowski, Ethnoarchaeology
Tartalomjegyzék:
Introduction; 1. Fish sauce in Classical literature; 2. Fish sauce in the consumption literature: a literary and archaeological chronology; 3 Fish sauce in culinary, medical and veterinary sources; 4. Fish sauce from Papyri in Greek speaking Egypt; 5. Fish sauce in the late Roman, Byzantine and medieval world; 6. Fish sauce from an Archaeological perspective; 7. Fermented fish sauce in South East Asia; 8. Modern fish sauce experiments; 9. Fishing in the Mediterranean; 10. The infrastructure of fish sauce manufacture; 11. Fish bones as evidence of sauce; 12. Fish sauce amphorae as functional vessels; Afterword
Több
Vehicle Stamp Set
3 881 Ft
3 570 Ft

Unterwegs Verlag Reiseführer: Das andere Ibiza: Mit offenen Augen durch die Welt. Der komplette Reiseführer für Individualisten und die ganze Familie
6 320 Ft
6 004 Ft

Internet Lesbian and Gay Television Series, 1996-2014
18 664 Ft
17 172 Ft