Sydney’s Food Landscapes
Agriculture, Planning, Sustainability
- 
          
          
20% KEDVEZMÉNY?
 - A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
 - Kiadói listaár EUR 171.19
 - 
          
            71 001 Ft (67 620 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
 - Kedvezmény(ek) 20% (cc. 14 200 Ft off)
 - Kedvezményes ár 56 801 Ft (54 096 Ft + 5% áfa)
 
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
71 001 Ft
Beszerezhetőség
Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Springer Nature Singapore
 - Megjelenés dátuma 2025. június 21.
 - Kötetek száma 1 pieces, Book
 - ISBN 9789819607099
 - Kötéstípus Keménykötés
 - Terjedelem476 oldal
 - Méret 210x148 mm
 - Nyelv angol
 - Illusztrációk XXII, 476 p. 113 illus., 111 illus. in color. Illustrations, black & white 672
 
Kategóriák
Hosszú leírás:
The story of Sydney’s metropolitan food landscapes is one of dramatic transformations of First Nations land amidst jostles for power and wealth. This book unearths Sydney's lost commercial agriculture since colonisation in 1788 to assess its fragile food futures. Richly illustrated, 270 images are encapsulated within 110 figures, including an array of original metropolitan-scale mappings. Discussion traverses the city’s diverse cultural influences, from Indigenous land management to British pastoralism, Chinese cultivation of Sydney’s “backyard vegetable garden” and southern European farming spawning billion-dollar empires. The region has further been shaped by a vast array of cultural and ideological factors and material practices, with relevance to planning, policy, ethics, geography, heritage, art, design and technology. This book is the first to bring Sydney’s disparate post-colonial food histories together in one volume to explore the dynamics and tensions between urban growth and food production. The relevance of Sydney’s food landscapes therefore extends far wider than the city itself, with implications for countless regions worldwide in a time of increasing climate and resource precarity.
TöbbTartalomjegyzék:
Chapter 1: Introduction: Marginal or marginalised? Sydney’s metropolitan food landscapes from 1788.- Chapter 2: Site and Topic: How to read this book.- Chapter 3: Period One: 1788–1850.- Chapter 4: Period Two: 1851–1900.- Chapter 5: Period Three: 1901–1945.- Chapter 6: Period Four: 1946–1999.- Chapter 7: Period Five: 2000–2020.- Chapter 8: Then & Now.- Chapter 9: 2021+.
Több