
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 16.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 860 Ft off)
- Discounted price 7 739 Ft (7 370 Ft + 5% áfa)
8 598 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó University of Toronto Press
- Megjelenés dátuma 2023. november 17.
- ISBN 9781487526498
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem352 oldal
- Méret 229x152x21 mm
- Súly 550 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 28 b&w illustrations 563
Kategóriák
Rövid leírás:
Food Mobilities tells the fascinating story of how we cook, shop, and eat in today&&&x2019;s global food system.
TöbbHosszú leírás:
Bringing together multidisciplinary scholars from the growing discipline of food studies, Food Mobilities examines food provisioning and the food cultures of the world, historically and in contemporary times. The collection offers a range of fascinating case studies, including explorations of Italian food in colonial Ethiopia, traditional Cornish pasties in Mexico, migrant community gardeners in Toronto, and beer all around the world.
In exploring the origins of the contemporary global food system and how we cook and eat today, Food Mobilities uncovers the local and global circulation of food, ingredients, cooks, commodities, labour, and knowledge.
TöbbTartalomjegyzék:
Introduction: Mobility and the Making of World Cuisines
Daniel E. Bender and Simone Cinotto
Mobility and Its Discontents: Historical Perspectives on Cities and Food Systems from the Paleolithic to the Present
Donna R. Gabaccia
Part One: The Body and the Self
1. Mobility of Food and Ideas in Egypt: Between Sterilization and Inoculation
Sara El-Sayed and Christy Spackman
2. Let&&&x2019;s Get Phygital: Food Representations on the Move
Signe Rousseau
3. People-Plant Mobilities: Growing Bitter Melon and Bottle Gourd in Toronto
Sarah Elton
Part Two: Infrastructures and Pathways
4. Gastrofascism in the Empire: Food in Italian East Africa, 1935?1941
Simone Cinotto
5. The Fastest Food in the World: Airplane Cuisine and the ?Taste of Pace?
Elizabeth Zanoni
6. From Cloth Oil to Extra Virgin: Italian Olive Oil Before the Invention of the Mediterranean Diet
Carl Ipsen
7. Mobile and Immobile Histories of Tea
Jayeeta Sharma
Part Three: Mobilities and Immobilities
8. Street Food and Street Life in Immigrant Enclaves: A Case Study of the Jews of the United States
Hasia R. Diner
9. Rhythms of Mobility: How (Im)Mobility Shapes Rural Food Retail Practices in South Africa
Elizabeth Hull
10. Immobility: Threats to the Livelihoods of the Poor
Krishnendu Ray
Part Four: Biodiversity, Taste, and Nation
11. From Cornish Pasties to Mexican Pastes: Mobilities across Time and Space
Sandra C. Mendiola García
12. How the World Eats: Myra Waldo and the Around-the-World Cookbook
Daniel E. Bender
13. Hop Movements: The Global Invention of Craft Beer
Jeffrey M. Pilcher
14. Transnational Journeys and Biocultural Heritage: The Caribbean Food-Medicine Nexus
Ina Vandebroek
Coda: Food Mobilities in the Time of COVID-19
Locked Down: Writing about Food Mobility while Sheltering in Place
Daniel E. Bender and Simone Cinotto