
The Science and Art of Sensory Processing Sensitivity
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár EUR 130.00
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 5 487 Ft off)
- Kedvezményes ár 49 386 Ft (47 034 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
54 873 Ft
Beszerezhetőség
Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Academic Press
- Megjelenés dátuma 2024. augusztus 7.
- ISBN 9780323997270
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem234 oldal
- Méret 228x152 mm
- Súly 390 g
- Nyelv angol 593
Kategóriák
Hosszú leírás:
The Science and Art of Sensory Processing Sensitivity provides an up-to-date and novel scientific perspective on the biologically based Sensory Processing Sensitivity (SPS) trait- which is associated with enhanced awareness, depth of cognitive processing, and heightened responsivity to the environment and other individuals. This second volume by B.P. Acevedo, following “The Highly Sensitive Brain,” takes a scientific perspective on its exploration of SPS, but adds to the existing body of literature on high sensitivity by including an enhanced discussion on the proposed mechanisms linking it with depression, anxiety, and burnout.
In addition, this second volume explores SPS’ relationship to other relevant personality traits, such as the Big Five, creativity, and sensation seeking; and sheds light on how their varying combinations give rise to different outcomes for highly sensitive persons (HSPs). A unique contribution of this volume is its detailed examination of the role of culture, gender, biology, aging, and the environment (including the workplace) on the expression (or repression) of high sensitivity.
Also, unlike previous books, this volume takes a broad perspective on outcomes related to being highly sensitive to shine a light on the non-trivial issue plaguing many HSPs: diminished quality of life, happiness, and well-being. As such, a major contribution of the second volume on the science of SPS, is its extensive description of scientifically-based techniques that might improve the quality of life for those with high SPS.
Thus, this volume may appeal to a wide audience, including both HSPs and those in their social network (friends, partners, physicians, parents, educators, and clinicians) who wish to better understand SPS, those with the trait, and how to enhance well-being among the highly sensitive.
TöbbTartalomjegyzék:
1. Introduction to the science and art of sensory processing sensitivity
2. Mental health and sensory processing sensitivity: Depression and burnout
3. Sensory processing sensitivity in the context of learning and memory
4. Sensory processing sensitivity, variations in temperament, and outcomes
5. The impact of culture, gender, and the environment on the expression of high sensitivity
6. Beyond happiness: Living well with sensory processing sensitivity