• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places

    Rice and Beans by Wilk, Richard; Barbosa, Livia;

    A Unique Dish in a Hundred Places

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 31.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        15 283 Ft (14 555 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 3 057 Ft off)
      • Kedvezményes ár 12 226 Ft (11 644 Ft + 5% áfa)

    15 283 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Bloomsbury Publishing (UK)
    • Megjelenés dátuma 2012. június 1.
    • Kötetek száma Paperback

    • ISBN 9781847889041
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem304 oldal
    • Méret 232x154x16 mm
    • Súly 532 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 27 bw illus
    • 0

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    An exploration of the dish around the world, from the culinary variances of this inherently local dish from cultures across Brazil to West Africa, to a broader account of the universal significance and symbolism of Rice and Beans as a cultural cornerstone amidst forces of globalization and nation-building.

    Több

    Hosszú leírás:

    Rice and Beans is a book about the paradox of local and global. On the one hand, this is a globe-spanning dish, a simple source of complete nutrition for billions of people in hundreds of countries. On the other hand, in every place people insist that rice and beans is a local invention, deeply rooted in a particular history and culture. How can something so universal also be so particular?

    The authors of this book explore the specific history of the versions of rice and beans beloved and indigenous in cultures from Brazil to West Africa. But they also plumb the shared African, Native American and European trans-Atlantic encounters and exchanges, and the contemporary forces of globalization and nation-building, which combine to make rice and beans a powerful substance and symbol of the relationship between food and culture.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    1. Introduction, Richard Wilk, Indiana University, USA and Livia Barbosa, Escola Superior de Propaganda e Marketing, Brazil

    2. The National Dish of the 'Motherland': Rice, Beans and African Beginnings Michael W. Twitty, Independent Scholar, Maryland, USA

    3. Sustenance in Special Times: Rice and Beans in Post-Soviet Cuba, Anna Cristina Pertierra, University of Queensland, Australia

    4. Jamaican Versions of Rice and Peas, B.W. Higman, Australian National University, Australia

    5. Rice and Beans in the Eastern Caribbean, Riva Berleant, University of Connecticut, USA

    6. Rice with Beans and Beans with Rice, Livia Barbosa, Escola Superior de Propaganda e Marketing, Brazil

    7. Beans as Patria, Locus and Domus in Brazilian Cuisine, Carlos Alberto Dï¿1⁄2ria, Universidade Estadual de Campinas, Brazil

    8. 'Cook-up Rice': Constructing Guyanese Identities with Rice and Beans, Gillian Richards-Greaves, Indiana University, USA

    9. All in One Pot: The Place of Rice and Beans in Panama's Regional and National Cuisine, Carla Guerrï¿1⁄2n Montero, University of Delaware, USA

    10. Defending National Foodways: Laying Claim to Tradition in Costa Rica, Theresa Preston-Werner, Northwestern University, USA

    11. Independence, Globalization and Rice and Beans, Richard Wilk, Indiana University, USA

    12. Rice and Beans, Staple of Even the Most Respectable Mexicans, Mari-Jose Amerlinck, Universidad de Guadalajara, Mexico

    13. Red Beans and Rebuilding: An Iconic Dish, Memory and Culture in New Orleans, David Beriss, University of New Orleans, USA

    14. Conclusion, Sidney Mintz, Johns Hopkins University, USA

    Több
    Mostanában megtekintett
    previous
    20% %kedvezmény
    Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places

    Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places

    Wilk, Richard; Barbosa, Livia

    15 283 Ft

    12 226 Ft

    Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places

    Sno: A History

    Sörlin, Sverker, DeNoma, Elizabeth(ed.)

    8 116 Ft

    6 899 Ft

    20% %kedvezmény
    Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places

    Epistulae

    Psellus, Michael; , Papaioannou, Stratis; (ed.)

    58 044 Ft

    46 435 Ft

    20% %kedvezmény
    Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places

    Cambridge Guide to Schema Therapy

    Brockman, Robert N.; Simpson, Susan; Hayes, Christopher;

    16 716 Ft

    13 373 Ft

    20% %kedvezmény
    Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places

    Geographies of Modernism

    Brooker, Peter; Thacker, Andrew; (ed.)

    69 273 Ft

    55 419 Ft

    next