Paranatures in Culinary Culture
An Alimentary Ecology
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 20.99
-
10 027 Ft (9 550 Ft + 5% áfa)
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 1 003 Ft off)
- Kedvezményes ár 9 025 Ft (8 595 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
10 027 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó University Of Minnesota Press
- Megjelenés dátuma 2025. július 15.
- Kötetek száma Paperback
- ISBN 9781517918101
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem296 oldal
- Méret 216x140x15 mm
- Súly 340 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 34 black and white illustrations 679
Kategóriák
Hosszú leírás:
Uncovering the intricate cultural threads that inform our dietary practices
Paranatures in Culinary Culture embarks on a gastronomic odyssey, redefining foods we thought we knew and revealing the extraordinary stories of ordinary ingredients and the cultural forces shaping our diets. The book begins with a simple premise: to eat is to assimilate the outer world into the inner body, both physically and mentally. But what happens when this assimilation process goes awry? Thomas R. Parker reveals how culinary staples are not only elements of identity formation but also instruments of cultural disruption when their true nature emerges and challenges our preconceptions.
Parker explores how certain foods-bread, oysters, pigs, cheese, and wine-can both create and destabilize narratives, unsettle assimilation, and decenter Western culinary traditions. Taking inspiration from architectural historian David Gissen’s concept of “subnature” and Michel Serres’s idea of the “parasite,” Parker develops the concept of paranatures: flavors, foods, and practices considered unpalatable by different societies at different times. He reveals how certain ordinary foods live parallel paranatural lives, addressing larger issues of colonial and postcolonial food theory and challenging long-held notions that cuisine was meant to uphold.
Serving up a rich blend of history, culture, and gastronomy, Parker leads readers to perceive food as an adventure, inviting them to taste the untamed side of nature. He offers a thought-provoking invitation to reconceptualize the roles and narratives we assign to the natural world and its produce, allowing us to see food, nature, and ourselves in new ways.
TöbbTartalomjegyzék:
Contents
Acknowledgments
Introduction: Paranature
1. Bread
2. Shellfish
3. Pigs
4. Cheese
5. Wine
Conclusion
Bibliography
Index
Több