• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Hírek

  • 0
    Cooking Culture: Women?s Culinary Agency and Everyday Creativity in Rural Mali

    Cooking Culture by Wooten, Stephen;

    Women?s Culinary Agency and Everyday Creativity in Rural Mali

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 85.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        43 018 Ft (40 970 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 8 604 Ft off)
      • Discounted price 34 415 Ft (32 776 Ft + 5% áfa)

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Zed Books
    • Megjelenés dátuma 2024. november 14.
    • Kötetek száma Hardback

    • ISBN 9781350382459
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem oldal
    • Méret 234x156 mm
    • Nyelv angol
    • 654

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    In this open access book, Stephen Wooten offers a holistic historical ethnography of cooking and female agency in West Africa, and of the broader cultural and historical significance of women's culinary agency.

    Drawing on archaeological evidence, historical accounts, and extensive ethnographic research, Stephen Wooten documents and theorizes Malian women's culinary agency. He finds that their cooking not only transforms raw ingredients into cooked fare, providing essential physical nourishment, but also helps foster fundamental values, facilitate elemental family and community dynamics, and reproduce gender identities and relations. These findings shed light on the cultural productivity of cooking within a specific African context and foster a deeper appreciation for the significance of culinary dynamics more broadly. The study makes important contributions to the fields of African studies, anthropology, and "everyday studies".

    The ebook editions of this book are available open access under a CC BY-NC-ND 4.0 licence on bloomsburycollections.com. Open access was funded by the Bloomsbury Open Collections Library Collective.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Introduction Cooking Culture: Appreciating Everyday Creativity
    1 Cooking: A "Focus" for Ethnographic and Theoretical Exploration
    2 The Mande World: A Deeply Rooted and Living Agri-Culture
    3 Making Meals, Nourishing People
    4 More than Meals: The Cultural Products of Cooking
    5 Cooking Matters: Learning from the Cooks of Rural Mali
    References

    Több
    Mostanában megtekintett
    previous
    Cooking Culture: Women?s Culinary Agency and Everyday Creativity in Rural Mali

    Cooking Culture: Women?s Culinary Agency and Everyday Creativity in Rural Mali

    Wooten, Stephen;

    43 018 Ft

    next