• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Beans: A History

    Beans by Albala, Ken;

    A History

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 45.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        22 774 Ft (21 690 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 555 Ft off)
      • Kedvezményes ár 18 220 Ft (17 352 Ft + 5% áfa)

    22 774 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Rövid leírás:

    A lively global history of the bean reveals the lesser-known controversies attributed to the ubiquitous legume, from Pythagoras's opinion that the bean was the seat of the soul to St. Jerome's forbiddance of their consumption by nuns because of his belief about the connections between beans and sin. 10,000 first printing.

    Több

    Hosszú leírás:

    This is the story of the bean, the staple food cultivated by humans for over 10,000 years.

    From the lentil to the soybean, every civilization on the planet has cultivated its own species of bean. The humble bean has always attracted attention - from Pythagoras' notion that the bean hosted a human soul to St. Jerome's indictment against bean-eating in convents (because they "tickle the genitals"), to current research into the deadly toxins contained in the most commonly eaten beans.

    Over time, the bean has been both scorned as "poor man's meat" and praised as health-giving, even patriotic. Attitudes to this most basic of foodstuffs have always revealed a great deal about a society. Featuring a new preface from author Ken Albala, Beans: A History takes the reader on a fascinating journey across cuisines and cultures.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    List of Recipes
    Preface, Acknowledgements and a Note on Recipes
    1. Introduction
    2. Lentils: Fertile Crescent
    3. Lupines: Europe and Andes
    4. Fava Beans: Europe
    5. Peas, Chickpeas and Pigeon Peas
    6. Oddballs and Villains
    7. Mung and the Vignas: India
    8. Black-eyed Peas: Africa, Soul Food
    9. Phaseolus vulgaris: Mexico and the World
    10. Limas and the Lesser Phaseoli: Andes
    11. Tepary beans: Native Americans
    12. Soy: China, Japan and the World
    Postscript
    Bibliography
    Index

    Több