• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Hírek

  • 0
    The Pecan: A History of America's Native Nut

    The Pecan by McWilliams, James;

    A History of America's Native Nut

      • 10% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 15.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        8 092 Ft (7 707 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 10% (cc. 809 Ft off)
      • Discounted price 7 283 Ft (6 936 Ft + 5% áfa)

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó University of Texas Press
    • Megjelenés dátuma 2022. március 15.
    • Kötetek száma Paperback

    • ISBN 9780292762183
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem192 oldal
    • Méret 216x140x18 mm
    • Súly 227 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 3 b&w photos
    • 295

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    This lively history by the acclaimed author of Just Food and A Revolution in Eating follows the pecan from primordial Southern groves to the contemporary Chinese marketplace to reveal how a nut with a very limited natural range has become a global commodi

    Több

    Hosszú leírás:

    What would Thanksgiving be without pecan pie? New Orleans without pecan pralines? Southern cooks would have to hang up their aprons without America’s native nut, whose popularity has spread far beyond the tree’s natural home. But as familiar as the pecan is, most people don’t know the fascinating story of how native pecan trees fed Americans for thousands of years until the nut was “improved” a little more than a century ago—and why that rapid domestication actually threatens the pecan’s long-term future.

    In The Pecan, acclaimed writer and historian James McWilliams explores the history of America’s most important commercial nut. He describes how essential the pecan was for Native Americans—by some calculations, an average pecan harvest had the food value of nearly 150,000 bison. McWilliams explains that, because of its natural edibility, abundance, and ease of harvesting, the pecan was left in its natural state longer than any other commercial fruit or nut crop in America. Yet once the process of “improvement” began, it took less than a century for the pecan to be almost totally domesticated. Today, more than 300 million pounds of pecans are produced every year in the United States—and as much as half of that total might be exported to China, which has fallen in love with America’s native nut. McWilliams also warns that, as ubiquitous as the pecan has become, it is vulnerable to a “perfect storm” of economic threats and ecological disasters that could wipe it out within a generation. This lively history suggests why the pecan deserves to be recognized as a true American heirloom.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Preface
    Acknowledgments
    Introduction: Cracking the Nut
    Chapter 1. The Native Americans' Nut
    Chapter 2. "Pekan Nuttrees": Europeans Encounter the Pecan
    Chapter 3. ". . . the Forest into an Orchard": Passive Cultivation on the Texas Frontier
    Chapter 4. Antoine's Graft: The Birth of the Improved Pecan, 1822–1900
    Chapter 5. "To Make These Little Trees": The Culture of Pecan Improvement, 1900–1925
    Chapter 6. "Pecans for the World": The Pecan Goes Industrial, 1920-1945
    Chapter 7. "In Almost Any Recipe . . . Pecans May Be Used": American Consumers Embrace the Pecan, 1940-1960
    Chapter 8. "China Wants Our Nuts": The Pecan Goes Global
    Epilogue. The Future of Pecans
    Notes
    Bibliographical Essay
    Index
     

    Több