
The Brandy Trade under the Ancien Régime
Regional Specialisation in the Charente
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 32.00
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 3 239 Ft off)
- Kedvezményes ár 12 956 Ft (12 339 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
16 195 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma New ed
- Kiadó Cambridge University Press
- Megjelenés dátuma 2002. június 20.
- ISBN 9780521890984
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem304 oldal
- Méret 229x152x17 mm
- Súly 450 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 3 maps 0
Kategóriák
Rövid leírás:
A 1998 study of the brandy trade, its merchants, and its impact on the French economy under the ancien r&&&233;gime.
TöbbHosszú leírás:
In this 1998 study of the brandy trade and its merchants, Professor Cullen explores the development of cognac, the world's most famous spirit product, which emerged as a consequence of a chronic wine surplus. While Professor Cullen focuses on the brandy trade, his findings contradict the view of a 'static' French economy in the eighteenth century. Professor Cullen shows that the brandy trade was based on a sophisticated regional economy, which, by 1720, had become a key component of French involvement in the modern international trading system. Notwithstanding the competition supplied by the emergence of surplus in other cereals and by foreign markets, regional specialisation in the Charente was an indispensable element in ensuring the quality of stable output, and was recognised in the region's success in attracting foreign n&&&233;gociants, such as the household names of Martell and Hennessy.
"...a finely crafted monograph on an important topic." Thomas J. Schaeper, American Historical Review
Tartalomjegyzék:
Preface; Abbreviations; Glossary; 1. The emergence of brandy spirits; 2. Brandy and the French economy; 3. Brandy: the distilling process, the product and the industry; 4. Brandy production and internal trade in France; 5. Competing markets: Parisian and foreign demand; 6. The merchants of the brandy regions; 7. The Cognac brandy trade: 1720s-60s; 8. External challenge in the 1760s: vicissitudes of old and new houses 1762-78; 9. Brandy business in Bordeaux and Cognac in the 1780s; Sources; Bibliography.
Több