
Sol-Gel Science
The Physics and Chemistry of Sol-Gel Processing
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár EUR 74.95
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 6 359 Ft off)
- Kedvezményes ár 25 434 Ft (24 223 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
31 793 Ft
Beszerezhetőség
Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Academic Press
- Megjelenés dátuma 1990. június 4.
- ISBN 9780121349707
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem924 oldal
- Méret 228x152 mm
- Súly 1370 g
- Nyelv angol 0
Kategóriák
Hosszú leírás:
Sol-Gel Science: The Physics and Chemistry of Sol-Gel Processing presents the physical and chemical principles of the sol-gel process. The book emphasizes the science behind sol-gel processing with a chapter devoted to applications. The first chapter introduces basic terminology, provides a brief historical sketch, and identifies some excellent texts for background reading. Chapters 2 and 3 discuss the mechanisms of hydrolysis and condensation for nonsilicate and silicate systems. Chapter 4 deals with stabilization and gelation of sols. Chapter 5 reviews theories of gelation and examines the predicted and observed changes in the properties of a sol in the vicinity of the gel point. Chapter 6 describes the changes in structure and properties that occur during aging of a gel in its pore liquor (or some other liquid). The discussion of drying is divided into two parts, with the theory concentrated in Chapter 7 and the phenomenology in Chapter 8. The structure of dried gels is explored in Chapter 9. Chapter 10 shows the possibility of using the gel as a substrate for chemical reactions or of modifying the bulk composition of the resulting ceramic by performing a surface reaction (such as nitridation) on the gel. Chapter 11 reviews the theory and practice of sintering, describing the mechanisms that govern densification of amorphous and crystalline materials, and showing the advantages of avoiding crystallization before sintering is complete. The properties of gel-derived and conventional ceramics are discussed in Chapter 12. The preparation of films is such an important aspect of sol-gel technology that the fundamentals of film formation are treated at length in Chapter 13. Films and other applications are briefly reviewed in Chapter 14. Materials scientists and researchers in the field of sol-gel processing will find the book invaluable.
TöbbTartalomjegyzék:
Preface. Acknowledgments. Introduction. Hydrolysis and Condensation I: Nonsilicates. Hydrolysis and Condensation II: Silicates. Particulate Sols and Gels. Gelation. Aging of Gels. Theory of Deformation and Flow in Gels. Drying. Structural Evolution during Consolidation. Surface Chemistry and Chemical Modification. Sintering. Comparison of Gel-Derived and Conventional Ceramics. Film Formation. Applications. Index.
Több