
Protein and Energy
A Study of Changing Ideas in Nutrition
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 80.00
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 8 098 Ft off)
- Kedvezményes ár 32 390 Ft (30 848 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
40 488 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Cambridge University Press
- Megjelenés dátuma 1994. május 27.
- ISBN 9780521452090
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem296 oldal
- Méret 235x158x28 mm
- Súly 640 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 14 b/w illus. 0
Kategóriák
Rövid leírás:
This book reviews the long-standing debate over the relative merits of a high-protein versus a low-protein diet.
TöbbHosszú leírás:
This book reviews the long-standing debate over the relative merits of a high-protein versus a low-protein diet. When protein (or 'animal substance') was first discovered in vegetable foods it was hailed as the only true nutritional principle. Leibig, the leading German chemist of the mid-nineteenth century, believed that it provided the sole source of energy for muscular contraction. In contrast, health reformers argued that high intakes were over-stimulating, leading to dissipation and decline. The subject came to widespread public attention again in the 1950s as the United Nations debated the need for providing protein supplements to Third World infants. At a time when the concern has resurfaced that over-consumption of protein in affluent societies may damage health, this book provides a fascinating historical perspective.
'He makes excellent use of his contemporary scientific knowledge in elucidating the past, and he is even-handed in dealing with a subject riddled with hasty pronouncements and gullible consumers.' The Times Literary Supplement
Tartalomjegyzék:
1. Nutritional science before the Chemical Revolution (1614-1773); 2. Nutrition in the light of the New Chemistry (1773-1839); 3. 'Protein' discovered and enthroned (1838-1845); 4. Things fall apart (1846-1875); 5. Vegetarian philosophies and Voit's standards (1875-1893); 6. Chittenden versus the U.S. establishment (1883-1912); 7. Vitamins and amino acids (1910-1950); 8. Protein deficiency as a Third World problem (1933-1957); 9. International actions to produce high-protein supplements (1955-1990); 10. Re-appraisals of the Third World problem (1955-1990); 11. Adult needs for amino acids: a new controversy (1950-1992); 12. Retrospect; Appendices: A. Chemical structure of amino acids; B. The measurement of protein quality; C. Calculations of amino acid balance using an isotope label.
Több