
Localizing Global Food
Short Food Supply Chains as Responses to Agri-Food System Challenges
Sorozatcím: Routledge Studies in Food, Society and the Environment;
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 41.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 250 Ft off)
- Discounted price 17 001 Ft (16 191 Ft + 5% áfa)
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
21 251 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadás sorszáma 1
- Kiadó Routledge
- Megjelenés dátuma 2020. június 30.
- ISBN 9780367582999
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem214 oldal
- Méret 234x156 mm
- Súly 400 g
- Nyelv angol 116
Kategóriák
Rövid leírás:
This book reviews recent initiatives on short food supply chains from an interdisciplinary perspective. It is aimed at advanced students in food studies, sociology, geography, planning, politics and environmental studies.
TöbbHosszú leírás:
Short food supply chains (SFSCs) rely primarily on local production and processing practices for the provision of food and are, in principle, more sustainable in social, economic and environmental terms than supply chains where production and consumption are widely separated.
This book reviews and assesses recent initiatives on this topic from an interdisciplinary perspective. In theoretical terms it draws on and advances two key concepts, namely, place (particularly embeddedness in local economic networks and communities) and governance (particularly in addressing sustainability concerns in an inclusive and socially just manner). Empirically, the book examines a diverse set of SFSCs such as small-scale entrepreneurship,
farmers? markets, community supported agriculture and grassroots and solidarity networks. The main examples discussed are from Europe and North America, but the issues are applicable in a global context.
The book is of interest to advanced students, researchers and professionals in food studies, sociology, geography, planning, politics and environmental studies.
Tartalomjegyzék:
1. Introduction Part I Innovative Local Agrifood Governance 2. The Rise of Municipal Food Movements 3. Grassroots responsible innovation initiatives in SFSC 4. Food localization and agency: The Cases of Regionalwert AG and Luzernenhof in Freiburg, Germany Part II Local Agrifood Systems 5. The long and the short of it: Motivations and realities for food hub actors in Ontario, Canada 6. "New" micro agrofood initiatives in crisis-hit Greece and beyond: a promising alternative or business as usual? 7. Synergies between Localized Agri-food Systems and Short Supply Chains for Geographical Indications in Italy 8. Re-embedding Greek Feta in localities: Cooperation of small dairies as a territorial development strategy Part III Alternative Agrifood Market Channels 9. The fairness of alternative food retailers in the Netherlands 10. Social justice on the market place. The renewal of peri-urban open-air food markets around Montpellier, France 11. Protection of a 'place': Community-Supported Agriculture (CSA) in Germany 12. Conclusions
Több