• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Localizing Global Food: Short Food Supply Chains as Responses to Agri-Food System Challenges

    Localizing Global Food by Kalfagianni, Agni; Skordili, Sophia;

    Short Food Supply Chains as Responses to Agri-Food System Challenges

    Sorozatcím: Routledge Studies in Food, Society and the Environment;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 41.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        21 251 Ft (20 239 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 4 250 Ft off)
      • Discounted price 17 001 Ft (16 191 Ft + 5% áfa)

    21 251 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadás sorszáma 1
    • Kiadó Routledge
    • Megjelenés dátuma 2020. június 30.

    • ISBN 9780367582999
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem214 oldal
    • Méret 234x156 mm
    • Súly 400 g
    • Nyelv angol
    • 116

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    This book reviews recent initiatives on short food supply chains from an interdisciplinary perspective. It is aimed at advanced students in food studies, sociology, geography, planning, politics and environmental studies.

    Több

    Hosszú leírás:

    Short food supply chains (SFSCs) rely primarily on local production and processing practices for the provision of food and are, in principle, more sustainable in social,  economic and environmental terms than supply chains where production and consumption are widely separated.




    This book reviews and assesses recent initiatives on this topic from an interdisciplinary  perspective. In theoretical terms it draws on and advances two key concepts, namely, place (particularly embeddedness in local economic networks and communities) and governance (particularly in addressing sustainability concerns in an inclusive and socially just manner). Empirically, the book examines a diverse set of SFSCs such as small-scale entrepreneurship,
    farmers? markets, community supported agriculture and grassroots and solidarity networks. The main examples discussed are from Europe and North America, but the issues are applicable in a global context.




    The book is of interest to advanced students, researchers and professionals in food studies, sociology, geography, planning, politics and environmental studies.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    1. Introduction  Part I Innovative Local Agrifood Governance  2. The Rise of Municipal Food Movements  3. Grassroots responsible innovation initiatives in SFSC  4. Food localization and agency: The Cases of Regionalwert AG and Luzernenhof in Freiburg, Germany  Part II Local Agrifood Systems  5. The long and the short of it: Motivations and realities for food hub actors in Ontario, Canada  6. "New" micro agrofood initiatives in crisis-hit Greece and beyond: a promising alternative or business as usual?  7. Synergies between Localized Agri-food Systems and Short Supply Chains for Geographical Indications in Italy  8. Re-embedding Greek Feta in localities: Cooperation of small dairies as a territorial development strategy  Part III Alternative Agrifood Market Channels  9. The fairness of alternative food retailers in the Netherlands  10. Social justice on the market place. The renewal of peri-urban open-air food markets around Montpellier, France  11. Protection of a 'place': Community-Supported Agriculture (CSA) in Germany  12. Conclusions

    Több