• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • Kant's Theory of Taste: A Reading of the Critique of Aesthetic Judgment

    Kant's Theory of Taste by Allison, Henry E.;

    A Reading of the Critique of Aesthetic Judgment

    Sorozatcím: Modern European Philosophy;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 64.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        32 390 Ft (30 848 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 6 478 Ft off)
      • Kedvezményes ár 25 912 Ft (24 678 Ft + 5% áfa)

    32 390 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
    A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Cambridge University Press
    • Megjelenés dátuma 2001. március 19.

    • ISBN 9780521791540
    • Kötéstípus Keménykötés
    • Terjedelem444 oldal
    • Méret 229x152x28 mm
    • Súly 820 g
    • Nyelv angol
    • 0

    Kategóriák

    Rövid leírás:

    An important study of Kant's aesthetics, from a leading Kant scholar.

    Több

    Hosszú leírás:

    This book constitutes one of the most important contributions to recent Kant scholarship. In it, one of the pre-eminent interpreters of Kant, Henry Allison, offers a comprehensive, systematic, and philosophically astute account of all aspects of Kant's views on aesthetics. The first part of the book analyses Kant's conception of reflective judgment and its connections with both empirical knowledge and judgments of taste. The second and third parts treat two questions that Allison insists must be kept distinct: the normativity of pure judgments of taste, and the moral and systematic significance of taste. The fourth part considers two important topics often neglected in the study of Kant's aesthetics: his conceptions of fine art, and the sublime.

    'Kant's Theory of Taste is a well produced volume usefully equipped at the end with a compendious bibliography.' Mind

    Több

    Tartalomjegyzék:

    Acknowledgments; Note on sources and key to abbreviations and translations; Introduction; Part I. Kant's Conception of Reflective Judgment: 1. Reflective judgment and the purposiveness of nature; 2. Reflection and taste in the introductions; Part II. Te Quid Facti and the Quid Juris in the Domain of Taste: 3. The analytic of the beautiful and the quid facti: an overview; 4. The disinterestedness of the pure judgment of taste; 5. Subjective universality, the universal voice, and the harmony of the faculties; 6. Beauty, purposiveness, and form; 7. The modality of taste and the sensus communis; 8. The deduction of pure judgments of taste; Part III. The Moral and Systematic Significance of Taste: 9. Reflective judgment and the transition from nature to freedom; 10. Beauty, duty, and interest: the moral significance of natural beauty; 11. The antinomy of taste and beauty as a symbol of morality; Part IV. Parerga to the Theory of Taste: 12. Fine art and genius; 13. The sublime; Notes; Bibliography; Index.

    Több