• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Hírek

  • 0
    Coffee and Colonialism in Angola, 1820-1960

    Coffee and Colonialism in Angola, 1820-1960 by Vos, Jelmer;

      • Kiadói listaár GBP 85.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        43 018 Ft (40 970 Ft + 5% áfa)

    Beszerezhetőség

    Még nem jelent meg, de rendelhető. A megjelenéstől számított néhány héten belül megérkezik.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Rövid leírás:

    New perspective on Angolan, colonial and labour history in the 19th and 20th centuries, which explores how cultivation of coffee, the country's most significant export, shaped one of the oldest commercial frontiers in sub-Saharan Africa.

    Több

    Hosszú leírás:

    A new perspective on Angolan colonial and labour history in the 19th and 20th centuries, which explores how the cultivation of coffee, the country's most significant export, shaped one of the oldest commercial frontiers in sub-Saharan Africa.

    After the Second World War, Angola became one of the world's largest coffee producers, supplying robusta beans that formed the backbone of popular blends and soluble products consumed by millions worldwide. But each cup of coffee made with Angolan robustas carried with it a legacy of land expropriation and coerced labour. Coffee and Colonialism delves into the systematic exploitation of black workers on white settler plantations in Angola, where labour practices often evoked memories of slavery.

    This book traces the origins of Angola's coffee trade to the early nineteenth century, examining how the abolition of the Atlantic slave trade gave rise to a new export-driven economy. As global demand for coffee surged, Portuguese colonizers transformed a thriving peasant economy into a settler-dominated system that, while highly productive, was profoundly exploitative and inefficient. Drawing upon extensive archival research, this work provides a compelling analysis of the intersections between colonialism, labour, property, and global trade, uncovering the political economy underpinning one of Africa's most enduring commodity frontiers.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    List of illustrations
    Acknowledgments
    List of abbreviations

    Introduction
    1. Out of the Slave Trade
    2. Coffee Frontier
    3. 'Angola Writes New Chapter'
    4. Paths Taken and Not Taken
    5. Out of Slavery
    6. 'Slaves on Their Own Land'
    7. What Angolans Got for Their Coffee

    Epilogue
    Bibliography
    Index

    Több