
Coffee and Colonialism in Angola, 1820-1960
- Kiadói listaár GBP 85.00
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
43 018 Ft
Beszerezhetőség
Még nem jelent meg, de rendelhető. A megjelenéstől számított néhány héten belül megérkezik.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó James Currey
- Megjelenés dátuma 2025. június 24.
- Kötetek száma Print PDF
- ISBN 9781847013569
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem224 oldal
- Méret 234x156 mm
- Súly 666 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 2 maps, 4 graphs and 8 b/w illus. 700
Kategóriák
Rövid leírás:
New perspective on Angolan, colonial and labour history in the 19th and 20th centuries, which explores how cultivation of coffee, the country's most significant export, shaped one of the oldest commercial frontiers in sub-Saharan Africa.
TöbbHosszú leírás:
A new perspective on Angolan colonial and labour history in the 19th and 20th centuries, which explores how the cultivation of coffee, the country's most significant export, shaped one of the oldest commercial frontiers in sub-Saharan Africa.
After the Second World War, Angola became one of the world's largest coffee producers, supplying robusta beans that formed the backbone of popular blends and soluble products consumed by millions worldwide. But each cup of coffee made with Angolan robustas carried with it a legacy of land expropriation and coerced labour. Coffee and Colonialism delves into the systematic exploitation of black workers on white settler plantations in Angola, where labour practices often evoked memories of slavery.
This book traces the origins of Angola's coffee trade to the early nineteenth century, examining how the abolition of the Atlantic slave trade gave rise to a new export-driven economy. As global demand for coffee surged, Portuguese colonizers transformed a thriving peasant economy into a settler-dominated system that, while highly productive, was profoundly exploitative and inefficient. Drawing upon extensive archival research, this work provides a compelling analysis of the intersections between colonialism, labour, property, and global trade, uncovering the political economy underpinning one of Africa's most enduring commodity frontiers.
Tartalomjegyzék:
List of illustrations
Acknowledgments
List of abbreviations
Introduction
1. Out of the Slave Trade
2. Coffee Frontier
3. 'Angola Writes New Chapter'
4. Paths Taken and Not Taken
5. Out of Slavery
6. 'Slaves on Their Own Land'
7. What Angolans Got for Their Coffee
Epilogue
Bibliography
Index