
Bioart Kitchen
Art, Feminism and Technoscience
-
20% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 25.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 20% (cc. 2 631 Ft off)
- Discounted price 10 523 Ft (10 022 Ft + 5% áfa)
13 153 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó Bloomsbury Visual Arts
- Megjelenés dátuma 2022. március 24.
- Kötetek száma Paperback
- ISBN 9781350270947
- Kötéstípus Puhakötés
- Terjedelem256 oldal
- Méret 216x138x18 mm
- Súly 460 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 19 bw illus 340
Kategóriák
Hosszú leírás:
What do new technologies taste like? A growing number of contemporary artists are working with food, live materials and scientific processes, in order to explore and challenge the ways in which manipulation of biological materials informs our cooking and eating. 'Bioart', or biological art, uses biotech methods to manipulate living systems, from tissues to ecologies. While most critiques of bioart emphasise the influences of new media, digital media and genetics, this book takes a bold, alternative approach.
Bioart Kitchen explores a wide spectrum of seemingly unconnected subjects, which, when brought together, offer a more inclusive, expansive history of bioart, namely: home economics; the feminist art of the 1970s; tissue culture methodologies; domestic computing; and contemporary artistic engagements with biotechnology.
Tartalomjegyzék:
Introduction: What is Food?
1. Subject P: Embodying Home Economics
Home economics origins of public amateurisms now active in bioart engagements with food and eating
2. Chicken Heart Soup
Early tissue culture work in laboratories and speculative fiction; the animal body in pieces
3. Domestic Computing
Kitchen as laboratory, recipe as data point, woman as computer
4. Semiotics of the Kitchen: Feminist Food Art
Locating a performance politics of food and eating in feminist art of the 1970s
5. DIY Coke
Industrial interventions, kits, and critical approaches to processed food
6. Meat Culture
In vitro meat and the victimless utopias of the Tissue Culture & Art Project
7. Public Amateurism
Critical Art Ensemble's Free Range Grain and the risks of learning in public
8. Cookbook
The cookbook form as political critique
9. Carnal Light
With Eva Hayward. Eduardo Kac's GFP Bunny, invisible jellyfish bodies, and somalumenal encounters
10. Digesting Wetlands
Natalie Jeremijenko's Cross(x)Species Adventure Club, molecular gastronomy, and the human microbiome imaginary
11. Plumpi?on
Recipe for reciprocal capture among people, trees, and starvation foods
12. Dysphagiac
Eating without swallowing: feeding the tube

Bioart Kitchen: Art, Feminism and Technoscience
Iratkozzon fel most és részesüljön kedvezőbb árainkból!
Feliratkozom
13 153 Ft