Antikvár könyvek rendelése

A Prospero nem antikvár kereskedő. Cégünk fő profilja a kiadói, új példányok beszerzése. Az elmúlt években sok rossz tapasztalatunk volt antikvár kereskedőkkel, akik pontatlanul írták le a példányokat, és végül nem azt vagy nem olyan állapotú könyvet szállítottak, mint amilyet az oldalukon hirdettek. Tekintettel erre, antikvár rendeléseket csak korlátozott mértékben tudunk teljesíteni. Ezen az oldalon mód van antikvár könyvek rendelésére. E szolgáltatást könyvtárak ezzel a feltétellel vehetik igénybe:
  • A Prospero fenntartja magának a jogot, hogy általa nem megbízhatónak vagy ellenőrizhetetlennek ítélt antikvár kereskedőktől ne vállaljon beszerzést. Elsősorban a vásárlóktól viszonylag sok rossz minősítést kapott vagy minősítések nélküli antikváriumok ilyenek.
  • A 200 USD-nél drágább antikvár példányok esetében fenntartjuk a jogot, hogy ezek beszerzését ne vállaljuk.
  • Kiadói forgalomban levő könyvek esetében antikvár verzióra nem fogadunk el rendelést.

Más ügyfelek (például magánszemélyek) számára a következő feltételekkel biztosítjuk az antikvár könyvek beszerzését:
  • A Prospero fenntartja magának a jogot, hogy általa nem megbízhatónak vagy ellenőrizhetetlennek ítélt antikvár kereskedőktől ne vállaljon beszerzést. Elsősorban a vásárlóktól viszonylag sok rossz minősítést kapott vagy minősítések nélküli antikváriumok ilyenek.
  • Csak olyan ügyfeleinktől fogadunk el antikvár könyvre megrendelést, akik az elmúlt 24 hónapban legalább 10 nem antikvár könyvet rendeltek és vettek át tőlünk.
  • Akkor tudunk elfogadni antikvár rendelést, ha adott ügyfelünk átvett rendeléseinek legalább 50%-a nem antikvár könyvekre vonatkozik.
  • Ezt a szolgáltatást (könyvtári ügyfeleinken kívül) csak hírlevél olvasóinknak kínáljuk.
  • Kiadói forgalomban levő könyvek esetében antikvár verzióra nem fogadunk el rendelést.

Mivel e szolgáltatást csak internetes áruházunkon keresztül nyújtjuk, a szolgáltatás használatához rendelkeznie kell internetes azonosítóval és jelszóval. Ha Önnek még nincs ilyen, itt igényelhet: https://www.prospero.hu/hu/regisztracio
Néhány fontos tudnivaló az antikvár könyvek rendeléséről: A Megrendelőlap az antikvár könyvekhez oldalon megadunk egy listát azokról az antikvár szállítókról, amelyeknek az online hozzáférhető kínálatából választhatnak ügyfeleink. Olyan antikvár könyv beszerzésére nem vállalkozunk, amely nem található meg az általunk megadott szállítóknál. Az antikvár könyvek árát a forgalomban lévőktől eltérő módon képezzük. E példányok esetében az antikvár szállító által megadott áron kívül 25% kezelési költséget és a könyv külföldi szállítási költségét is felszámoljuk. E járulékos költségek könyveként értendők. Így tehát például egy 20 USD árú könyv esetében további 5 USD-t, továbbá a szállítási költséget, ami példánkban legyen 8 USD is felszámolunk. A példánál maradva tehát összesen 33 USD-nek megfelelő Ft-ot (+ 5% áfa) kell megrendelőnknek fizetnie. Megrendelőnknek nem csupán azt kell megadnia, hogy mely szállító könyvét szeretné, hanem egy (kezelési és szállítási költségünk nélkül számolt) maximális árat és egy minimálisan megkövetelt állapotot is tudatnia kell velünk. A legjobb, ha azt is jelzi, hogy mely példányt szeretné, bár arra nem tudunk garanciát vállalni, hogy sikerül éppen ehhez hozzájutnunk. Fontos tudni, hogy a dolog természetéből adódóan a beszerzés az antikvár könyvek esetében a szokásosnál jóval lassabb is lehet és elképzelhető, hogy nem találunk olyan példányt, amit ügyfelünk szeretne. Ha így lenne, igyekszünk ügyfelünket mielőbb értesíteni.
Az antikvár könyvek esetében egy nettó 1000 Ft/kiadvány minimális árral dolgozunk, tehát az ennél olcsóbb kiadványok esetében is legalább ezt az árat (valamint a kezelési, szállítási költséget és áfát) felszámítjuk.