Antikvár könyvek rendelése

Ezen az oldalon mód van antikvár könyvek rendelésére. E szolgáltatást könyvtárak korlátlanul igénybe vehetik, más ügyfelek (például magánszemélyek) számára a következő feltételekkel biztosítjuk:
  • Egyelőre kísérleti jelleggel vezetjük be a szolgáltatást, a véglegesítésről a későbbiekben döntünk.
  • Nem könyvtári ügyfelektől legfeljebb heti 5 kiadványra fogadunk el antikvár rendelést.
  • Ezt a szolgáltatást (könyvtári ügyfeleinken kívül) csak hírlevél olvasóinknak kínáljuk.
  • Kiadói forgalomban levő könyvek esetében antikvár verzióra nem fogadunk el rendelést.

Mivel e szolgáltatást csak internetes áruházunkon keresztül nyújtjuk, a szolgáltatás használatához rendelkeznie kell internetes azonosítóval és jelszóval. Ha Önnek még nincs ilyen, itt igényelhet: https://www.prospero.hu/hu/regisztracio
Néhány fontos tudnivaló az antikvár könyvek rendeléséről: A Megrendelőlap az antikvár könyvekhez oldalon megadunk egy listát azokról az antikvár szállítókról, amelyeknek az online hozzáférhető kínálatából választhatnak ügyfeleink. Olyan antikvár könyv beszerzésére nem vállalkozunk, amely nem található meg az általunk megadott szállítóknál. Az antikvár könyvek árát a forgalomban lévőktől eltérő módon képezzük. E példányok esetében az antikvár szállító által megadott áron kívül 25% kezelési költséget és a könyv külföldi szállítási költségét is felszámoljuk. E járulékos költségek könyveként értendők. Így tehát például egy 20 USD árú könyv esetében további 5 USD-t, továbbá a szállítási költséget, ami példánkban legyen 8 USD is felszámolunk. A példánál maradva tehát összesen 33 USD-nek megfelelő Ft-ot (+ 5% áfa) kell megrendelőnknek fizetnie. Megrendelőnknek nem csupán azt kell megadnia, hogy mely szállító könyvét szeretné, hanem egy (kezelési és szállítási költségünk nélkül számolt) maximális árat és egy minimálisan megkövetelt állapotot is tudatnia kell velünk. A legjobb, ha azt is jelzi, hogy mely példányt szeretné, bár arra nem tudunk garanciát vállalni, hogy sikerül éppen ehhez hozzájutnunk. Fontos tudni, hogy a dolog természetéből adódóan a beszerzés az antikvár könyvek esetében a szokásosnál jóval lassabb is lehet és elképzelhető, hogy nem találunk olyan példányt, amit ügyfelünk szeretne. Ha így lenne, igyekszünk ügyfelünket mielőbb értesíteni.
Az antikvár könyvek esetében egy nettó 1000 Ft/kiadvány minimális árral dolgozunk, tehát az ennél olcsóbb kiadványok esetében is legalább ezt az árat (valamint a kezelési, szállítási költséget és áfát) felszámítjuk.