• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • New Art of Cookery: A Spanish Friar's Kitchen Notebook by Juan Altamiras

    New Art of Cookery by Hayward, Vicky;

    A Spanish Friar's Kitchen Notebook by Juan Altamiras

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 17.99
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        8 594 Ft (8 185 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 1 719 Ft off)
      • Kedvezményes ár 6 875 Ft (6 548 Ft + 5% áfa)

    8 594 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    Hosszú leírás:

    Winner of the Jane Grigson Trust Award 2017 and the Aragonese Academy of Gastronomy's 2017 Prize for Research

    New Art of Cookery, Drawn from the School of Economic Experience, was an influential recipe book published in 1745 by Spanish friary cook Juan Altamiras. In it, he wrote up over 200 recipes for meat, poultry, game, salted and fresh fish, vegetables and sweet things in a chatty style aimed at readers who cooked on a modest budget. He showed that economic cookery could be delicious if flavors and aromas were blended with an appreciation for all sorts of ingredients, however humble, and for diverse food cultures, ranging from that of Aragon, his home region, to those of Iberian court and New World kitchens. This first English translation gives guidelines for today's cooks alongside the original text, and interweaves a new narrative portraying 18th-century Spain, its everyday life, and food culture. The author traces links between New Art's dishes and modern Spanish cookery, tells the story of her search to identify the book's author and understand the popularity of his book for over 150 years, and takes travelers, cooks, historians, and students of Spanish language, culture, and gastronomy on a fascinating journey to the world of Altamiras and, most important of all, his kitchen.

    Több

    Tartalomjegyzék:

    PREFACE
    INTRODUCTION: THE FRIAR'S TALE
    PROLOGUE
    New Art of Cookery, Drawn from the School of Economic Practice
    BOOK IDISHES FOR MEAT DAYS
    THE SHEPHERDS' TRACK
    CHAPTER I On Meat
    CHAPTER II More Meat Dishes
    CHAPTER III Continuing, On the Previous Subject
    CHAPTER IV On Fowl
    BOOK IILEAN DAY AND FASTING DISHES:
    FISH, EGGS, VEGETABLES, PULSES 109
    THE FRIARS' SPRING
    CHAPTER I On Salt Cod
    CHAPTER II On Fish and Eggs
    CHAPTER III More Dishes for Lean Days
    CHAPTER IV On Vegetables, Pulses, and Other Dishes
    AN ADDITION: Iced Drinks and Other Advice
    AFTERWORD
    COOKING WITH ALTAMIRAS: GUIDELINES AND GLOSSARY

    Több